TDM projektzáró Kaposváron

 2014. március 07. 15:39

Kaposvár és a Zselic vidéke Turisztikai Desztináció menedzsment Egyesület 2011-ben nyújtott be pályázatot turisztikai desztináció menedzsment (TDM) szervezet fejlesztésére, a projekt most zárult.

A fejlesztés összköltsége 50 177 871 Ft, melyhez 42 651 190 Ft támogatást nyert a pályázat. A projekt kedvezményezettje a Kaposvár és a Zselic vidéke Turisztikai Desztináció Menedzsment Egyesület, a projekt 2012. 02. 10-én kezdődött és 2014. február 09-én zárult. A projekt egy már sikeresen megvalósított TDM pályázatra épült.

Az egyesület 2009. júliusában alakult meg Kaposvár és a Zselic önkormányzataiból, turisztikai szolgáltatóiból. A fejlesztés célja, hogy Kaposvár és a Zselic olyan desztináció legyen, amelyet a turisták egyre jobban megismernek, ahova szívesen, hosszabb időre ellátogatnak és visszatérnek.

Ehhez az egyes magas minőségű szolgáltatásokon túl egységes megjelenésre és szolgáltatáscsomagokra volt szükség. melyek könnyebben jutnak el a célcsoportokhoz. Ezeket a tevékenységeket segítették a különböző projektelemek: elkészült a desztináció turisztikai kiadványa és kuponfüzete, amelyek az utazás kiállításokon kerültek terjesztésre. A tagsági információk, a programok, rendezvények, hírek, lehetőségek kedvezmények az egyesületi honlapokon érhetők el: www.jartalmaritt.hu, www.visitkaposvar.hu, www.visitzselic.hu.

A Nemzeti Vágta előfutama a Kaposvári Vágta és a VII. Patcai Várjátékok – Középkori Családi Fesztivál lebonyolításában közreműködtek. Megújultak a Kaposvár környéki parkerdők, a turisták komfortérzetét növelik a korszerűsítések, fejlesztések pl. a turista útvonalak, az információs táblák, a filagóriák vagy a hidak és kemencék felújítása.