TDM-tanácskozás: minőség, jó gyakorlatok és online eszközök

Forrás: turizmus.com

 2017. december 01. 15:49

A XVIII. alkalommal megrendezett konferencia ezúttal is rendkívül tartalmasra sikerült, gyakorlatilag minden témakör szóba került, amely a TDM-szervezetek jövőjét befolyásolhatja.

Ahogyan azt már megszokhattuk, nemcsak az előadások, hanem az azok közötti szünetek is hasznosan teltek, hiszen a már hagyományosnak mondható informális tapasztalatcsere segíti és inspirálja az ország legkülönbözőbb pontjairól érkező turisztikai szakembereket.

Izgalmas volt megismerni annak a minőségmenedzsment rendszernek a hátterét, amely alapján a szervezeteket minősítik a jövőben. A részleteket Holczer Ágnes ismertette. A lényeg, hogy a TDM-szervezetek tevékenységét egy pontozásos rendszerrel teszik objektíven összehasonlíthatóvá. A pontrendszer összehangolása év végéig megtörténik, majd a véleményezés és a tesztfázis következik, a minősítési rendszert április 31-ig véglegesítik a tervek szerint.

A TDM-szervezetek tevékenységét egy pontozásos rendszerrel teszik objektíven összehasonlíthatóvá

Fotó: turizmus.com

A konferencián előadást tartott Tassy Márk, a Magyar Természetjáró Szövetség igazgatója, aki azon túl, hogy bemutatta a szövetség munkáját és fejlesztéseit, kitért a termeszetjaro.hu weboldal részleteire, és a TDM-szervezetek kapcsolódási lehetőségeire. A hamarosan applikációval is elérhető, túratervező és túraajánló funkciókat is tartalmazó oldalra a TDM-eknek is lehetősége nyílik adatokat, információkat, túrákat feltölteni, erre bíztat is mindenkit a szövetség.

Az is bebizonyosodott, hogy a rátermett és tapasztalt TDM-menedzsereknek nem kell a szomszédba menniük egy kis kreativitásért. Sok olyan jó gyakorlatot ismerhettünk meg, amelyek azon túl, hogy növelik a szervezetek saját bevételeit, ami ugye mindig jól jön, javítják a desztináció megítélését és a vendégelégedettséget, illetve a helyi vállalkozók bevételeit is. Jó ötleteket adott például Gyula a garantált programok terén, Tata szabadulójátékának tejes egészében saját kútfőből történt megvalósításával és az elektromoped-kölcsönzés bevezetésével, a Balaton Riviéra a fogyatékkal élők kiszolgálásában, Kaposvár és a Körös-mente a lakosság turizmusbaráttá tételében és szemléletformálásában, Gárdony pedig a helyi termékek ügyének felkarolásával.

A konferencia december 1-jén online témákkal folytatódott, előadások és a TDM Agóra keretében, workshop jelleggel tájékozódhattak a jelenlévők az általuk is jól hasznosítható eszközök újdonságairól és a bennük rejlő lehetőségekről.