Teaszertartással Japán népszerűsítéséért

Forrás: turizmus.com

 2019. május 15. 10:20

A japán teaszertartás kultúrájából kaptak ízelítőt a résztvevők a Japán Nagykövetség, a Japan Airlines és a Japánspecialista utazási iroda közös rendezvényén, amelynek apropóját a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 150. évfordulója adta.

Sato nagykövet asszony köszöntőjében kiemelte: 2017-ben 28,7 millió külföldi turista látogatott Japánba, a növekedés az elmúlt öt évben folyamatos volt. 2019-ben új korszak kezdődött az országban Őfelsége Naruhito Koronaherceg trónra lépésével, ahogy Japánban nevezik, az új császár a Reiwa Korszakot, azaz a "gyönyörű harmónia" korszakát hozta el.

A teaszertartás eszközei

Fotó: pexels

A két ország között jelenleg nincs közvetlen légi összeköttetés, de a Japan Airlines bízik benne, hogy ez a jövőben változni fog. Az eseményen jelen volt egyébként Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója is.

Hayashi Toshio Urasenke mester bemutatott egy autentikus teaszertartást, majd Nagy Balázs, a Teavolution tulajdonosa mesélt a japán teák világáról, jellemzőiről.

A nagyvárosok és a természeti kincsek egyaránt vonzerői az országnak

Fotó: pexels

Hasegawa Markku, a Japan Airlines Kelet-Európáért is felelős Assistant Manager Sales munkatársa,  kedvcsináló országismertetőjében hangsúlyozta az ország sokoldalú adottságait. A 126 millió lakosú ország rendkívül vendégszerető (a japán omotenashi szó ezt fejezi ki), és egész évben érdemes felkeresni. A városok között repülőjáratokkal vagy expressz vonatokkal érdemes közlekedni, de Helsinkin át a Finnair és a Japan Airlines járatai 4 városba is repülnek.  A kinti árakról szólva kiemelte: a legtöbb termék vagy szolgáltatás nem sokkal drágább az európai átlagnál, a metrójegy például 1,3 eurónak megfelelő jenbe kerül, egy Big Mac 2,6 euróba, egy sör 1,5 euróba, egy komplett ebéd 4,5 euróba. Azt is kevesen tudják, hogy Párizst is megelőzve Tokióban van a legtöbb Michelin-csillagos étterem, összesen 230.

Jelenleg egyébként Budapestről több irányban is el lehet jutni Japánba  átszállással, de Helsinkin keresztül a leggyorsabb.

A japán építészet egyik jellegzetes képviselője

Fotó: pexels

A japán utazási lehetőségekről Simon Karolina, a JTB utazási iroda kiutazási üzletág vezetője beszélt. Irodájuk rengeteg csoportos és egyéni, illetve incentive utazást kínál, jelenleg kiemelt fókuszban vannak a közelgő jelentős sportesemények. A japán tulajdonú JTB egyébként 1912 óra létezik, 37 országban több mint 30 ezer munkavállalóval. Magyarországon 1998 óta működik, a kiutazási részleg 2014-ben indult el.

Az Európai Sport részleg az elkövetkező időszakban kiemelt szerepet kap, hiszen 2019-ben a Rugby Világbajnokság, 2020-ban pedig a JTB az Olimpiai és Paraolimpiai Játékok hivatalos utaztatója lesz.

Kapcsolódó cikkek