Télen-nyáron vár a Tátra

Forrás: turizmus.com

 2015. május 06. 19:04

A magyaroknak oly ismerős Tátra hegyvonulata nemcsak télen, a síszezonban ígér kellemes kikapcsolódást. Szlovákia talán legszebb tájegysége nyáron egyre több attrakcióval várja a gyerekekkel érkező családokat és a biciklitúrák kedvelőit.

A Tátrának nem csak a külföldiek a szerelmesei, amint azt Rastislav Kácer, Szlovákia magyarországi nagykövete a Szlovák Intézet Rákóczi úti épületében tartott sajtótájékoztatón köszöntőjében megjegyezte. Őt ma is lenyűgözi a szépséges és félelmetes hegycsúcsok látványa, de az alacsonyabban fekvő régiók nyáron zöldbe boruló magasföldi rétjei is.

Sona Jelínková, a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselet-vezetője először az ország főbb idegenforgalmi mutatóit vázolta fel, majd átadta a szót Pusztay Sándornak, a Kornétás Kiadó igazgatójának, aki mint a most frissen megjelent, a Tátrába invitáló guide-k kiadója, szinte házigazdaként köszöntötte a vendégeket.

Amint a Magas-Tátra Szlovákiából érkező turisztikai menedzsere beszámolt róla, tavaly több mint kétszázezren tekintették meg a jégházat. De legalább ennyire sok látogatója van – évszaktól függetlenül – a poprádi Aquaparknak, a szállodák wellnessrészlegeinek – a Fire and Water wellness és spa most a sláger – a kaland- és funparkoknak, a topéttermeknek, a nyári fesztiváloknak, a biciklitúráknak, a medvenapoknak, a különféle kulturális eseményeknek. A 2004 méter magasan található Rotunda Restaurant és Hotel az egyik legnépszerűbb kirándulóhely.

Fotó: www.slovakia.travel

 

Ehhez a megnövekedett érdeklődéshez igazodnak a turisztikai létesítmények is, például a szállodák nyitva tartásában – a Hotel Srdiecko Chopokon egész évben várja a vendégeket – vagy a felvonók működtetésének menetidejében. A látnivalók megtekintésében segítséget nyújtanak a különféle QR-kódok és mobilapplikációk, kedvezményekkel pedig a Tatra Card és egyes multibelépők szolgálnak.

A Garamvölgye turisztikai értékei is gazdagok: golfozás, kisvasút, megkövesedett denevérek barlangja, biciklibusz, gőzvontatású fogaskerekű, fürdők és e-bike – egyre újabb és újabb közönségcsábító attrakciók várják ebben a régióban is a magyar turistákat.