Téli fesztivál és betlehemes találkozó Győrben

Forrás: turizmus.com

 2014. november 09. 15:16

A győri belváros november végén díszfénybe öltözik, a forralt bor és a sült gesztenye finom illata lengi be az utcákat. A Széchenyi téren ismét felállítják a mindenki karácsonyfáját, újra lesz közös nagy adventi koszorú, betlehem, és ünnepi fényjáték.

Az Advent Győrben Téli Fesztivált november 28-án, délután öt órakor Borkai Zsolt polgármester nyitja meg a Széchenyi téren. Az est legszebb pillanataként bekapcsolják a város díszvilágítását. Egy hónapon keresztül várja adventi vásár a győrieket és a városba  látogatókat, az árusok igényes kézműves termékekkel járulnak hozzá az ünnepi hangulathoz.

 

A"győrkőcöknek" megannyi izgalmas programot kínál. Adventkor újra robog a kisvasút, de felülhetnek a rénszarvasszánra is. Idén ismét megrendezik Győrben az advent egyik legmeghatározóbb programját, a  Betlehemes Találkozót. Az immár hagyománnyá vált rendezvény december 6-án számos betlehemes csoportot fogad az ország különböző régióiból, sőt a határon túlról is. A találkozó résztvevőinek dudaszóval kísért felvonulása látványosnak ígérkezik.

A Téli Fesztivál keretében fellép a Söndörgő, St. Martin és zenekara, a Collegium Musicum Jaurinense Énekegyüttes, Orosz Zoltán, Vásáry André, a  Cant' Art énekegyüttes, a Budapest Bár, Nagy Balázs, a Ribillió Andante Band, a Liszt Ferenc Kórus.