Téli hétvége Zágrábban

Szerző: Palkó Lajos

Forrás: turizmus.com

 2019. január 29. 10:47

Horvátországot nyaranta jóformán elárasztják a magyar turisták, télen azonban keveseknek jut eszébe még, hogy eltöltsenek egy hétvégét mondjuk Zágrábban.

A karácsonyi ünnepek után sokan keresnek hétvégi pihenést, kikapcsolódást bel- és külföldön egyaránt. A nyáron méltán népszerű Horvátország ezt az igényt télen is tudja kínálni a szomszédban található Zágrábban. A horvát főváros rendkívül színes téli kínálata egy jó hétvégi tipp a magyar utazók számára. Legyen szó wellnessről, gasztronómiai kínálatról, vagy akár egy hamisítatlan téli sportélményről.

Nem sokan tudják, hogy Zágrábban minden év januárjában megrendezik a legrangosabb alpesi síverseny-sorozat, a világkupa egyik futamát. Az alpesi sívilág legjobbjainak lehet drukkolni a Zágráb mellett található Sljeme hegyoldalon, ahol ilyenkor sok ezer ember a helyszínen nézi a szlalom verseny női és férfi világsztárjait.

Forró volt hangulat a havas hegyoldalban

Fotó: Palkó Lajos / turizmus.com

A versenyre kilátogató vendégek egy világszínvonalú rendezvényen vehetnek részt, ahol a 8 euróba kerülő belépőjegy mellé a verseny ideje alatt szendvicset és innivalót is kapnak a verseny szponzorai jóvoltából. A nézőket külön busztranszfer szállítja a pályához a városból.

Ez még nem minden, a város központi terén kialakított jégpályán lehet az esti díszkivilágításba öltöztetett belvárosban korcsolyázni, egy tradicionális vacsora elfogyasztása után, másnap pedig valamelyik elegáns városi hotel wellness részlegében kipihenni a verseny fáradalmait. Érdemes a város kulturális kínálatát is böngészni, tartalmas hétvégi programot lehet Zágrábban télen is szervezni!