Téli örömök a Kassai régióban

Forrás: turizmus.com

 2019. január 15. 10:13

Kassa környéke többféle kikapcsolódási lehetőséget kínál a téli sportok szerelmeseinek.

December végén kezdődött és egészen márciusig tart a szezon a Kassától 45 kilométernyi távolságra fekvő Korompa (Krompachy) melletti Relax SKI Plejsy síközpontban, mely eddig kilenc alkalommal adott otthont az Európai Síkupáknak. A központban hét rövidebb lesiklópálya és 11 kilométer hosszú sífutópálya található, a szálloda és a wellness közvetlenül a lejtó tövében várja a vendégeket.

A Plejsy síközpont

Fotó: turizmus.com

Szintén népszerű a csendes, nyugodt környezettel hívogató Poráč Park üdülőközpont. A négy hóágyúzható pályát két húzólift szolgálja ki, a lejtő alján egy tanulópályát találunk. Remek hely ez a sífutásra és a korcsolyázásra is, a vadonatúj fedett ICE-aréna 15 x 30 méteres jégpályájával hívogat. A pályaszállás wellness-központjában relaxációs medence, szauna, pezsgőfürdő, pihenősarok található.

A Kassához legközelebb eső síközpont a családias hangulatú SKI Jahodná, ahol három pálya áll rendelkezésre, az egyik kifejezetten a kezdők számára. Szánkózni is lehet.

A gömöri SKI Rejdová síközpontba a motoros szánok szerelmeseit várják. A pályákat a nehézségi fok és az időtartam szerint látták el jelöléssel. A központban egy-, vagy kétszemélyes motoros szánok, illetve kifejezetten gyermek hómotorok is bérelhetők.

A Poráč Park üdülőközpont

Fotó: turizmus.com

A kassai régió legismertebb, és a turisták által egész évben sűrűn látogatott célpontja a Szlovák Paradicsom Nemzeti Park. Az ismert vízesések télen mászófallá változnak az adrenalin-és a kalandvágyók legnagyobb örömére. Ehhez a tevékenységhez ideális a Suchá Belá, a Kolostor-szurdok (Kláštorská roklina), a Sólyom-völgy (Sokolia dolina), a Létánfalvi-malom (Letanovský mlyn) vagy a Zejmár-szurdok (Zejmarská roklina). Különös kaland a Hernád-áttörésen való átkelés télen, a befagyott folyón, gyalog, futósível vagy korcsolyán. Sífutáshoz leginkább a Geravy, a Grajnár és a Knola fennsíkok javasoltak, valamint a négy körpálya a Dobsinai-jégbarlang mellett.