Télire bezár a jászapáti fürdő és kemping

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 12. 12:22

Hiába közelítette meg a termálvizes fürdő látogatottsága idén nyáron a 2018. évit, az emelkedő rezsiárak miatt 2023. tavaszáig zárva tartanak.

A közösségi médiában jelentette be a városi termálfürdőt és a kapcsolódó strandot üzemeltető társaság, hogy szeptember 30-án ideiglenesen bezár a jászapáti Tölgyes strandfürdő és kemping.

A korábbi években télen is üzemelt a jászapáti Tölgyes Strandfürdő és Kemping

Fotó: Facebook / Tölgyes Strandfürdő és Kemping

A témáról összeállítást készített a helyi televízió, amelyben megszólaltatták Karkus Kálmánt, a fürdőt üzemeltető Jászapáti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. ügyvezetőjét. A riportban elhangzik, hogy új csúszdákat avattak a közelmúltban és az idén nyáron a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos korábbi lezárások után sikeres szezont zártak, megközelítették a 2018-as nyári vendégszámot.A rezsiköltségek váratlan emelkedése miatt azonban a tulajdonos önkormányzattal egyeztetve úgy döntöttek, hogy a téli üzemeltetést szüneteltetik. A tervek szerint 2023 májusától fogadják újra vendégeket.A jászapáti fürdő nem az első, amely ideiglenes bezárásra kényszerül a magas energiaárak miatt, korábban a balatonboglári uszoda és a csokonyavisontai fürdő is téli üzemszünetet jelentett be.