Teljes a Balaton Sound programja

Forrás: turizmus.com

 2016. május 25. 16:51

Mintegy harminc új név csatlakozott a Balaton Sound korábban bejelentett fellépőihez, ezzel teljessé vált Európa legjobb vízparti bulifolyamának programja. Az idén 10. évfordulóját ünneplő rendezvényen már a nulladik napon beüzemel minden helyszín.

A Balaton Sound öt teljes napon át maximális fordulatszámon pörög július 6. és 10. között. Rekordszámú, mintegy 100 nemzetközi sztárvendég teszi tiszteletét a Balaton partján, köztük a korábban már bejelentett Grammy díjas duó, Macklemore & Ryan Lewis, valamint az elektronikus zene világhírű reprezentánsai közül a 2015-ben a világ legjobb DJ párosának választott Dimitri Vegas & Like Mike, a napokban 20-ik születésnapját ünneplő, de máris legkeresettebb lemezlovas, jelenleg a világ harmadik legjobb DJ-jeként számon tartott Martin Garrix és a szorosan őt követő negyedik, a trance műfaj királya, Armin van Buuren. Hozzájuk csatlakozik most újabb 30 nemzetközi név és a magyar zenei élet színe-java, akikkel teljessé vált a több mint 200 fellépőt számláló lista, a 2016-os Balaton Sound zenei programja.

A frissen bejelentett előadók között van a fesztiválkedvenc kanadai testvérpár, az elsöprő energiájú DVBBS, hasonló zenei irányból jön a friss slágereivel hódító The Chainsmokers és a holland sztárduó, a nulladik napon fellépő Bassjackers. Csatlakozik a fellépőkhöz a nemzetközi tánczenei listák élére beköltöző Duke Dumont és az egész világot meghódító német Andhim duó, de itt lesz Zamárdiban az elképesztő tehetségű és folyamatosan új zenékkel jelentkező Wiley is. A Jäger Aréna nulladik napi programját erősíti a Chocolate Puma és a Milk & Sugar house duók, július 8-ára pedig Tomsize csatlakozott. A Telekom Aréna záró idősávjában lép fel a hazai és nemzetközi kedvenc StadiumX,  visszatér a Soundra az osztrák sztárproducer Peter Kruder és érkezik a Jana Stégre a magyar származású Reelow is.

Végleges lett a Sound and Bass Stage powered by Bladerunnaz helyszín programja is. Itt olyan külföldi sztárfellépők lesznek hallhatók, mint Mefjus, Die, Murdock, Black Sun Empire, a The Upbeats, NickBee, Dismantle és Lady Waks. Ezen a helyszínen délután 5-től reggelig folyamatosan szól majd a zene.

 

A Balaton Sound szervezői az idei évtől új szolgáltatással is kedveskednek azok számára, akik igazán különleges élményre vágynak. A nemzetközi house, tech-house és deep house szcéna élvonalába tartozó előadók július 6. és 10. között, minden délután speciális daytime szetteket játszanak a Balaton Sound Party Boat-ján. A hajó a programnapokon 14 órától már dübörögve várja a látogatóit, 15 órakor fut ki, amikortól kezdetét veszi egy 4 órás féktelen party-utazás a nyílt vízen.

Egy diákoknak szóló csomagot is összeállítottak a Balaton Sound szervezői. Érvényes hallgatói jogviszonnyal, illetve Magyarországon kiállított diákigazolvánnyal rendelkező tanulók számára a csoportos “diákjegy program” keretében a speciális jegycsomagban – a belépő mellé – ingyen kempingjegy és egy-egy ajándék fesztiválpóló utalvány is jár.

A kerek évfordulót ünneplő Balaton Sound közös játékra is hívja a fesztivál rajongóit. A szervezők az elmúlt 10 év Soundos élményeit szeretnék összegyűjteni, feleleveníteni. Ehhez várják a közönség emlékeit, elmesélt történeteit, videofelvételeket, fényképeket a www.tesoundod.hu oldalon.