Teljesen bezöldült a Katica tanya

Forrás: turizmus.com

 2017. június 23. 17:45

Immár 100 százalékban megújuló energiaforrásból fedezi a Katica Tanya Élményközpont a teljes energiaszükségletét. A patcai családi parkban 70 millió forint értékben avattak ökotudatos fejlesztéseket.

Szabadban, aktívan, környezettudatosan – ez lehetne a Zselicben található hely ars poeticája, hiszen nem titkolt céljuk a hagyományos életmódhoz való visszatérés népszerűsítése. Az ide látogató családoknak eddig is 70-féle bel- és kültéri játék, csúszdapark, vízi élményrészleg és a több száz állat garantálta a tartalmas kikapcsolódást.

Térképen a patcai élményközpont látnivalói

 

Most pedig több új gyermekjátékkal, köztük óriás trambulinnal, hatalmas napelemfarmmal és modern, komfortos faházakkal bővült az eddig sem éppen szegényes kínálat. Az átadott új játékokkal az attrakciók száma a 100-hoz közelít, a folyamatosan bővülő szállásokkal pedig már több mint 200 főt tudnak éjszakára elhelyezni. Amire van is igény, hiszen évente több mint 70 ezer látogató fordul meg náluk egész évben.

Traktortúra a Katica tanyán

 

A megnyitón idegenvezetést tartott a tanya egyik alapító-tulajdonosa, Handó János. Azt mondja, ez csak a kezdet, a fejlesztések nem állnak le, folyamatosan pályáznak, hogy kínálatuk egyre színesebb legyen: „A vendégélményéhez kell a jó program, a rugalmas ellátás és pénztárcabarát szállás. Az idei évben ennek minden elemét fejlesztettük. Ennek nagyon fontos összetevője, hogy mindezt teljesen saját energiából oldjuk meg."

A most átadott fejlesztések egyike a napelemfarm