Teljesen szabad az út Szardíniára

Forrás: MTI

 2021. június 16. 17:36

Nem kell többé oltási igazolás és koronavírus-tesztelés sem a Szardíniára történő belépéshez, miután a sziget kormányzója minden járványkorlátozást eltörölt szerdától.

Szardíniára teljesen szabad a beutazás az olaszok és a külföldiek számára is. Megszűnt az érkezők ellenőrzése a sziget repülőterein és kikötőiben.

Christian Solinas kormányzó rendelkezése szerint eltöröltek minden járványelőírást, közöttük azt is, amely mostanáig kötelezővé tette, hogy a belépők oltási igazolással vagy negatív teszteredménnyel rendelkezzenek.

Sajtóinformációk szerint a sziget idegenforgalmi ágazata sürgette a teljes nyitást, miután a feltételekhez kötött belépés miatt a turisták távolmaradásától tartottak. Megszüntették a szigetre belépők regisztrációjára fenntartott mobilalkalmazást is.
Szardínia az egyetlen olasz régió, ahová jelenleg szabadon lehet belépni, mivel az ország többi határátkelőjénél továbbra is kérik a belépés előtti 48 órában végzett negatív teszteredményt. A teszteléshez kötött belépés egyelőre július elsejéig van érvényben Olaszországban.

A teljes nyitást Szardínia turisztikai szolgáltatói sürgették

Fotó: 123rf.com

Szardínián továbbra is kötelező viszont a szájmaszk használata szabadtéren is. Ezt a rendelkezést augusztusig országosan fenntartották.

A sziget úgynevezett fehér zónába tartozik, vagyis semmilyen más járványintézkedés nincsen már érvényben annak ellenére, hogy több szardíniai városban újabb gócpontokat azonosítottak.

A római kormány a korábban július 31-ig elrendelt egészségügyi vészhelyzet meghosszabbítását tervezi, talán egészen az év végéig – értesült a sajtó.