Telt ház Debrecenben is

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 17. 15:13

Egyre nagyobb az érdeklődés a Virágkarnevál iránt, Debrecenben és a környéken sem lehet már szállást találni.

A karneváli hét csúcspontját jelentő augusztus 20-ai virágkarnevál díszvendégeinek közismert, népszerű embereket kértek fel. Ott lesz a lelátón a virágkocsik és művészeti csoportok felvonulásakor mások mellett Alexander Rybak fehérorosz származású norvég hegedűművész, Apáti Bence balett-táncos, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, Göttlinger Dániel világkupa-aranyérmes debreceni kerekesszékes vívó és Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója.

A Fények éjszakája keretében péntektől vasárnapig három helyszínen is épületvetítéseket tartanak. Egy nemzetközi 3D-mapping művészekből álló csapat segítségével a Nagytemplom, a régi városháza és a Déri Múzeum "kel életre".

Virágkarnevál Debrecenben

Fotó: turizmus.com

A virágkarnevál történetében először 49 táblás sakkszimultánt is rendeznek majd. Augusztus 20-án délután a Kölcsey Központban Pintér József nemzetközi nagymesterrel és a 11 éves debreceni tehetséggel, a már most 1954 Élő-pontszámmal rendelkező Tran Dáviddal mérkőzhetnek meg a sakkozni tudók.

Elkészült a virágkarnevál dala is, amelynek szövegét Jantyik Zsolt, a PG Csoport frontembere, zenéjét pedig A Dal 2018 felfedezettje, a debreceni Dánielfy Gergely szerezte.