Telt házas Alföld SPA Prémium Nap Krakkóban

Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség

 2016. november 25. 15:59

November 22-én került sor az Alföld SPA Prémium Nap krakkói rendezvényére. A telt házas eseményen közel 60 lengyel utazási szakember, valamint újságíró tájékozódhatott első kézből Észak-Alföld legfrissebb egészségturisztikai ajánlatairól.

Lengyelország a régió első számú küldőországa, ahonnan már az idei első kilenc hónapban több a lengyel vendégéjszaka (közel 140 ezer), mint 2015–ben egész évben.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Egészségturizmusért Felelős Igazgatósága és lengyel külképviselete nagyszabású rendezvényének a város legújabb szálláshelye, a Hotel Mercure Stare Miasto adott otthont. Az esemény háziasszonya, Hirling Bozena MTÜ képviseletvezető után a megjelenteket Wisniewski Anna külgazdasági attasé, valamint Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere köszöntötte. A telt házas rendezvényen közel 60 lengyel utazási szakember, valamint újságíró előtt Katona Ilona, az MTÜ vezető szakértője kiemelkedő egészségturisztikai desztinációként mutatta be Kelet-Magyarországot, és felhívta a figyelmet az eseményen résztvevő alföldi szolgáltatókra, településekre. A prémium napon Nyíregyházától Debrecenen keresztül Hajdúszoboszlóig a keleti országrész kínálatának legjava jelent meg.  A magyarországi szolgáltatók workshop keretében folytattak tárgyalásokat meglévő és potenciális lengyel partnereikkel.  A szakmai rendezvényen a lengyel utazók körében népszerű fürdővárosok kínálata mellett a régió egyedi gasztronómiájából is ízelítőt kaptak a lengyel vendégek.

Lengyelország mára Észak-Alföld első számú küldőpiacává lépett elő, ahonnan a vendégéjszakák száma (közel 140 ezer) 2016. első kilenc hónapjában meghaladta a tavalyi teljes évit.