Teltházas gyakorlatorientált tréningsorozat az elégedett vendégekért

Forrás: http://desztinaciomenedzsment.blog.hu

 2016. február 06. 13:36

Teltházzal kezdődött el Miskolcon az a tréningsorozat, amely az attrakciók, szállodák, éttermek munkatársait készíti fel az idei turisztikai szezonra.

A cél, hogy a városba érkező vendégek mindenhol egységes, magas színvonalú kiszolgálásban részesüljenek, ami azonban nemcsak az objektív adottságokon múlik, hanem azokon a munkatársakon is, akik a vendégekkel közvetlenül foglalkoznak. Éppen ezért a tréningsorozat első moduljain jegypénztárosok, recepciósok, pincérek, teremőrök, stb vesznek részt.

A miskolci turisztikai szervezet (TDM) 2013-tól végzi a tudatos fogadóterületi felkészítést Miskolc vendéglátóegységei és szálláshelyei körében annak érdekében, hogy a Miskolcra látogató hazai és külföldi vendégek minden tekintetben a legmagasabb szintű, a Miskolc márka építésére is alkalmas szolgáltatást nyújtsanak a vendégeknek, hiszen ahhoz, hogy Miskolc hosszú távon fenn tudja tartani vonzerejét, mind a környezetnek, mind a szolgáltatásoknak folyamatos magas minőséget kell tudni biztosítani.

A vendégek elégedettsége nagyrészt azon múlik, hogy a vele kapcsolatba kerülő turisztikai munkatársak milyen benyomást tesznek rá, éreztetik-e vele, hogy az ő igényei a legfontosabbak. A vendégbarát viselkedés fejlesztése tehát az egyik legfontosabb feladat.

A vendégek biztonságérzetének a növelése érdekében ugyanakkor nagyon fontos, hogy a turizmusban dolgozók jól ismerjék a város látnivalóit és szolgáltatásait is és ajánlani tudják azokat a vendégeknek. A miskolci turisztikai szervezet által indított 2016-os közösségi turisztikai minőségfejlesztési projekt első moduljai ezeknek a készségeknek a fejlesztésére fókuszálnak.

Forrás: desztinaciomenedzsment.blog.hu.