Telt házas szezonnyitás a Duna-deltában

Szerző: Irházi János

Forrás: turizmus.com

 2018. március 24. 10:06

Négyszer annyi turista foglalt helyet a Duna-delta szálláshelyein a szezonnyitónak számító ortodox húsvét (április 8.) hosszú hétvégéjére, mint tavaly.

A statisztika szerint több mint kétezer vendég érkezik, s a váratlanul nagy érdeklődés magukat a szállásadókat, vendéglősöket is meglepte. Más turistaközpontokkal összehasonlítva a kétezres szám nyilván rém kevésnek tűnik, csakhogy a külön kormányzó által vezetett Duna-delta Bioszféra Rezervátum nemzetközi programok által is védett, a Világörökség része, ahol szigorúan kordában tartják a szállodaépítést.

Laurentiu Butuc, a Green Village Resort vezérigazgatója szerint az eredmény csak a külső szemlélőnek meglepetés. Állítja, az elmúlt években jelentősen nőtt a régi és az új szálláshelyek, szolgáltatások minősége, ugyanakkor lassan beérik a hatóságok, valamint turizmusban érdekeltek közötti partnerkapcsolat a Duna-delta népszerűsítése érdekében.

A rezervátum hangulata

Fotó: turizmus.com

Az előző években a szezonnyitás rendre május 1-jén volt, idén azonban előrehozták pont azért, hogy átcsalják azokat, akik a húsvéti ünnepeket rendre a megszokott és klasszikusnak számító hegyvidéki szállodákban, panziókban, falusi vendégházakban töltötték.

A Duna-delta turizmusának viszont fő akadálya, hogy a Tulceán 1973-ban épített reptérre jelenleg egyetlen menetrend szerinti járat sem érkezik. A megyei tanács tulajdonában lévő légikikötő nem felel meg számtalan biztonsági, utasforgalmi előírásnak, a fenntartó pedig csak 2024-re ígéri a korszerűsítést.

Kapcsolódó cikkek

Új Hotelstars-minősítések

2018. március 19.