Telt házas karácsonyi időszakra számítanak Sárváron

Forrás: turizmus.com

 2022. november 17. 09:41

A kiemelkedő forgalmat produkáló őszi hosszú hétvége után telt házas – korlátozások nélküli – karácsonyi időszak várható Sárváron - tájékoztatott a város TDM-szervezete.

Az idei őszi hosszú hétvégén gyakorlatilag telt házzal üzemeltek a sárvári szálláshelyek, és a folytatás is biztatónak látszik. A Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft. által készített körkép alapján az ünnepi időszakban is magas foglaltság várható. Mind az advent, mind a két ünnep közötti napokban és természetesen szilveszterkor is.

Egyes sárvári szállodák – főként a prémium szolgáltatásokat kínáló hotelek – az év végére már csak a hétköznapokra tudnak vendégeket fogadni. Sok szabad hely azonban más szállásadóknál sincs. Jelenleg mindenhol nagyjából 70-80-90 százalékos a foglaltság.

Mivel a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő a magasabb energiaárak ellenére is korlátozás nélkül üzemel, az előre foglalók és a lastminute utazók együtt várhatóan megtöltik a szállodákat – véli Haller Ferenc, a sárvári TDM ügyvezetője.

Miközben a sárvári fürdő korlátozások nélkül üzemel, a szálláshelyek magas kihasználtsággal működnek

Fotó: TDM Sárvár

A szállásadókkal készített körkép alapján az is látszik, hogy a hotelek üzemeltetői a fürdőhöz hasonlóan nem terveznek korlátozást. Természetesen racionalizálják a költségeiket és szempont a takarékosság is, de a vendégek kényelmét ez nem befolyásolja.

Ami pedig a várható sárvári tartózkodások hosszát illeti: jellemzően 3-4 éjszakára foglalnak a több napos kikapcsolódásra vágyók. A nemzetiségi összetételt nézve a belföldi utazók mellett a cseh vendégek száma jelentős. Egyes szállásadók szerint a csehek részéről az idei évben talán még erősebb érdeklődés látszik Sárvár iránt, mint a korábbi időszakban. De az ünnepekre a szomszédos Ausztriából is többen érkeznek, mint máskor – foglalja össze a TDM felmérésének eredményeit Haller Ferenc.