Teltházzal startol a Nemzeti Regatta

Forrás: turizmus.com

 2018. április 16. 15:21

2018. június 9-10-én újra várják a települési csapatokat és az érdeklődőket az idén várossá válásának 50. évfordulóját ünneplő Siófokra, a Nemzeti Regatta Magyarország Településeinek Vitorlásfesztiváljára.

A nevezési határidő előtt elfogytak a települési helyek a két napos fesztiválra, így idén 52 szerencsés település mutatkozhat be Siófokon június 9-10-én a Balatonra irányuló reflektorfényben saját értékeivel, látnivalóival, ízvilágával. Biztosan ott lesz Budapest, Győr, Debrecen, Veszprém, Zalaegerszeg, Miskolc, Szolnok és a Balatonparti települések mellett az ország különböző részeiről is érkeznek további résztvevők, így említhető Makó, Nagykőrös, Hajdúnánás, Gyöngyös vagy akár Kiskunmajsa is.

A részt vevő városok

Fotó: turizmus.com

A benevezett 52 magyarországi település összemérheti tudását a partról jól követhető vitorlásversenyen, a Sió csatornán zajló izgalmas sárkányhajó versenyben, és bemutatkoznak a nagyszínpadon is, ahol a háziasszony szerepkörében Ördög Nóra lesz látható. A csapatokkal és az általuk képviselt magyarországi településekkel a Települési Ízek Utcájában lehet még ismerkedni, ahol a sátorstandokon mindenki bemutatja saját látnivalóit és elkészíti a település jellegzetes ételkülönlegességét is a szakértő zsűri és az ínyenc, kóstolni vágyó fesztivál látogatóknak.

A rendezvény plakátja

Fotó: turizmus.com

A résztvevő települések és csapataik mellett több ezer látogatóra számítanak a szervezők a kétnapos nyárindító siófoki fesztiválon. Sokak kedvencei lépnek fel a színpadon a két nap alatt, koncertet ad a Király Viktor, a TNT,  a 15 éves Kowalsky meg a Vega, valamint a Patikadomb zenekar. Az egészséges életmód jegyében szűrővizsgálatokon és tanácsadásokon lehet részt venni. Természetesen a gyerekeket is rengeteg felfedezni való játék, kézműves foglalkozás és program várja a helyszínen.

Kapcsolódó cikkek

Trendriport 2018. február

2018. április 16.