Télváró családi futás a Zselici Csillagparkban

Forrás: turizmus.com

 2022. november 22. 20:48

2022. december 3-án kerül sor az Országos Erdészeti Egyesület szervezésében és a SEFAG Zrt. partnerségével megvalósuló „Télváró családi sportnap"-ra.

Az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) Erdei Sportok Szakosztályának „Sportolj tudatosan az erdőben!" elnevezésű programja keretében megvalósuló, „Fedezd fel Hazánk távoli erdőit!" eseménysorozata téli állomásához érkezett. „Télváró családi sportnap" címmel egy igazi családi kikapcsolódással készül az OEE és a SEFAG Zrt., ahol a család apraja-nagyja megtalálja a számítását.

A gyülekező 10 órakor a Zselici Csillagpark Csillagvizsgálójánál lesz. A résztvevőket közösségi futással várják, két különböző távon. A kezdők és újrakezdők 6 kilométeres távon futhatnak, a gyakorlott terepfutók pedig a 15 kilométeres távot is választhatják a Zselic csodálatos erdejében. Mindkét táv aszfaltos, illetve szórt köves burkolatú.

A kísérők, illetve később a futók is csatlakozhatnak egy erdei fogattúrához, illetve egy gyalogos túrával és csillagászati programmal egybekötött erdőpedagógiai foglalkozáshoz, amelyen megismerhetik a somogyi erdő kincseit. A szervezők a Csillagvizsgálónál íjászattal is készülnek.

 

A program záróakkordja egy közös ebéd lesz, ahol babgulyással és langallóval, forró hársfateával és forralt borral várják a megfáradt futókat és kísérőiket.

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet 2022. december 1-ig lehet megtenni a https://cutt.ly/4MxgXJ9 oldalon.

Minden további információ a SEFAG Zrt. honlapján és Facebook-oldalán, valamint az esemény Facebook-oldalán található.