Tematikus kerékpáros élményutat hoznak létre

Forrás: turizmus.com

 2019. július 02. 19:20

2019 július 1. és 7. között, magyar-osztrák kooperációban zajlik az első határmenti kerékpáros „természeti élményút” tesztelése és az erre épülő turisztikai termék véglegesítése.

A PaNaNet+ határon átnyúló együttműködés keretében megvalósuló projekt, az elmúlt években végzett infrastruktúra- és termékfejlesztési munkát követően most a túracsomag tesztelésének és finomhangolásának időszakába lépett – tájékoztatta szerkesztőségünket Kovács Balázs.

A bécsi székhelyű GD Consulting partnere maga is részt vette PaNaTOUR elnevezésű kerékpáros élménytúra első két tesztnapján. A teljes útvonalat tekintve kerékpárral hét nap alatt kényelmesen bejárható szakaszt jelenleg magyar és osztrák szállásadókból, vendéglátókból, programgazdákból, területfejlesztési-, természetvédelmi- és turisztikai szakemberekből álló csapat járja végig a Dunától a Muráig, hogy tapasztalataikkal tökéletesítsék a piaci bevezetésre váró komplex túracsomagot.

Újfajta és egyedi élményeket ígér az új útvonal

Fotó: freepik.com

A természeti élmény-kerékpározás egységes, egyhetes túra során is teljesíthető lesz, de szakaszolható is, hogy az ökoturizmus és aktív turizmus e sajátos keveréke iránt nyitott turisták előtt új lehetőségek nyíljanak meg, újfajta és egyedi élményeket ismerhessenek meg.

A projekt keretében idén őszre elkészülnek az egyes szakaszokat külön-külön bemutató információs kisfilmek és túraleírások is, amelyek a kerékpárra adaptált túraútvonalak mellett szállás, program és gasztro-tippeket is adnak azoknak, akik nyeregből szeretnék megismerni az osztrák-magyar határrégió páratlan természeti kincseit, növény és állatvilágát.

A PaNaNet projekt magában foglalja a határtérség turisztikai kínálat- és termékfejlesztését, a természetturisztikai infrastruktúra kiépítését, közös képzéseket, valamint marketing jellegű feladatokat egyaránt. A feladatokat a projektkoordinátor (Regionalmanagement Burgenland GmbH) és a projektpartnerek (Nationalpark Neusiedlersee-Seewinkel, Fertő-Hansági-, Őrségi- és Balaton-felvidéki Nemzeti Park) közösen látják el el.