Tematikus parkká alakul Debrecenben a nagyerdei Pagony játszótér

Forrás: turizmus.com

 2021. május 14. 10:09

Kétszeresére bővítik és egész évben ingyenesen látogatható tematikus parkká alakítják át a több mint 20 éves Ötholdas Pagony játszóteret a debreceni Nagyerdőben.

Az Oláh Gábor utcai parkban Szabó Magda Sziget-kék című regénye inspirálta fantáziavilágba kalauzolják el a gyerekeket, illetve a családokat.
A bővítésnél a legfontosabb szempont a természeti értékek fokozott megóvása, így a zöldterület növelése mellett a park több pontján gyógyító kert tematikájú parkrészeket, úgynevezett gyógyösvényeket alakítanak ki. Több mint ötezer cserjét és háromezer évelő növényt is telepítenek.
A park legújabb látványos eleme lesz a miniváros: a kis gyerekházak alkotta városkában, ahol lesz iskola, bolt, piac, bank, kórház, étterem és rendőrség, a gyerekek játékosan ismerkedhetnek meg a felnőttek világával. A házak a Debrecenben is megtalálható funkciókat és a Sziget-kék mesekönyv helyszíneit idézik meg.

A park területe a mostani duplájára nő

Fotó: VisitDebrecen

A négy évszakos játszótéren épülő, 450 négyzetméteres központi épületben a kávézó és büfé mellett kialakítanak egy 30-40 személyes rendezvénytermet, valamint baba-mama szobát is. Az épület hátsó részében kap helyet az úgynevezett élménytorony, egy ötszintes, a gyerekek szórakoztatására létesített kilátó, illetve játszótorony.
A pavilon építése az európai uniós pályázat kötelező eleme. Az új park területe az Ötholdas Pagony területéhez képest a duplájára nő.