Tematikus városnéző séták indultak júliusban Hévízen

Forrás: turizmus.com

 2020. július 22. 14:30

A 2000 éves történelemmel és több mint 200 éves gyógyászati hagyományokkal büszkélkedő, 4500 fős Hévíz júliustól egész évben tematikus sétákkal várja a történetek, egyedi épületek, különleges gasztronómia és a legendák iránt érdeklődőket.

A tematikus séták során a látogatók bepillanthatnak a fürdő történetébe, legendáiba, szó szerint bele is kóstolhatnak a térségi gasztronómia ízeibe, de megismerhetik a római kor virágzó kultúréletét, a hévízi boszorkány történetét, és keresés indulhat eltűnt épületek nyomában is.

Az eddig évekhez képest még nagyobb arányú belföldi vendégszám-növekedés történt Hévízen is, ezért a városnézések többnyire magyar nyelven indulnak, azonban a német ajkú vendégekre is gondolva heti egy alkalommal német idegenvezetés is elérhető.

Igazi újdonság és hatalmas siker a városnézés elektromos kerékpárral (pedelec), amelyhez a Hévízi Tourinform Irodában bérelhető elektromos kerékpárokkal lehet csatlakozni. (Bővebb információ ITT.)

Nagy siker a látogatók körében a városnézés elektromos kerékpárral

Fotó: Hévíz Tourinform

A tematikus séták nem csupán nyári programok lesznek, Hévíz egész évben folyamatosan megújuló tematikával várja a történetek, egyedi épületek, különleges gasztronómia és a legendák iránt érdeklődőket.

A vezetett városnézésekre a Hévízi Tourinform Irodában lehet jelentkezni.

További információkért kattintson IDE!

(X)