Temesváron mutatkozott be Nyíregyháza

Forrás: turizmus.com

 2016. október 05. 14:47

Szeptember 30. és október 2. között első alkalommal szervezte meg a temesvári Várbástya Egyesület a Temesvári Magyar Napokat, amelyen részt vett Nyíregyháza városa is.

Az eseményt Temesvár főterén, az Opera téren tartották. A rendezvény megnyitó ünnepségén Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere is köszöntötte a temesváriakat.

A cél a hagyományok, gasztronómia és kézműves mesterségek megismertetése volt, melyet kiegészített a magyarországi turisztikai értékek promotálása.

A Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. közösen a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.-vel önálló faházban mutatta be a város és a Nyírség turisztikai attrakcióit. A Nyíregyházi Állatpark oroszlánjelmeze már messziről odavonzotta nemcsak a kicsiket, hanem a nagyobbakat is, akik örömmel fotózkodtak az oroszlánnal.

Természetesen nem maradhatott el a hungarikumnak számító pálinka kóstoltatása sem. Az utolsó nap a Bikini koncert előtt sorsolták ki a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. által felajánlott wellnesspihenést.

A rendezvény sikerét bizonyítja, hogy nemcsak a magyar nyelvűeket szólította meg, hanem számos román érdeklődő is kilátogatott a rendezvényre.