Tér-Zene-Zsongás Hévízen

Forrás: turizmus.com

 2021. július 28. 11:42

Július 1. és 2022 június 30. között 35 alkalommal, összesen 22 fellépővel 50-70 perchosszúságú klasszikus-, akusztikus-, jazz- és autentikus népzene koncerteket valósulhatnak meg Hévíz belvárosában.

A terv szerint a szabadtéri térzenei koncertek az idei év nyári-őszi és a következő év tavaszi időszakában kerülnek megrendezésre - írja Hévíz sajtóközleménye.

Júliusban már hallható volt Hévíz sétálóutcájában a Babos–Piller Jazz Duo, a Full Live Duo, Németh Norbert a Zalaapáti harmonika zenekarral, Jónás Leonart, a Night Session zenekar, a Fidelis Brass Band, a Takács Precussion Group, Szabó-Siklódi Lia és a Zsödi Duo.

hevizaugusztus

A koncerteken kívül megrendezik a második Hévízi Bor és Gasztrokorzó is, augusztus 19-22. között

Fotó: Hévíz

Az augusztusi programtervben szerepel még a Happy Dixiland Band, a Pántlika Népzenei Együttes, az Ivett&Jazz Boys és a Tritonus Gitár Trió. Szeptember 1-én pedig a Musica Antiqua Együttes zenéjét hallhatják a Hévízre érkezők.

A Térzene programon kívül egyéb forrásból több rendezvényt is szervez a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. Ilyen volt például a júliusi Hévízi Sörsétány és hamarosan érkezik a második alkalommal megrendezésre kerülő Hévízi Bor és Gasztrokorzó augusztus 19-22. között.

A zenei programokra az Emberi Erőforrások Minisztériumának és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő programnak köszönhetően 7,5 millió forint összegű támogatást kapott Hévíz Város Önkormányzata. A programok megszervezését és lebonyolítását a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. program szervezői végzik.

A rendezvény részletes programja megtalálható a Hévíz hivatalos weboldalán és a „Hévíz Az Élet Forrása” Facebook-oldalon.