Terepakadályfutó fesztivált rendeznek az eplényi Síarénában

Forrás: turizmus.com

 2023. október 16. 15:11

A Fighters’ Run terepakadályfutó fesztiválját október 21-22-én, az eplényi Síaréna Vibe Parkban rendezik – az eseményen felnőttek és gyerekek, kezdők és a hosszabb távok szerelmesei is megtalálják a számukra legtesthezállóbb távot.

A Beavatás elnevezésű versenyszámot kimondottan kezdőknek szánják és első alkalommal fogják megrendezni - az érdeklődés azonban már most komoly a táv iránt. Egyfajta élményfutásról van szó, ami egy könnyített 4-5 km-es pálya teljesítését jelenti 10-12 db akadállyal, így azok számára is elérhetővé teszi a Fighters' Runt, akiknek egy hosszabb kihívás túl nagy első lépés lenne - közölték a szervezők.

A Fighters’ Run klasszikus távja a rövidtáv: ezen egy 8-11 km közötti pályát kell teljesíteni, 20-25 akadállyal - ez a versenyzők körében a legnépszerűbb versenyszám.

Középtávon egyéni- és csapatversenyt is rendeznek; itt 14-18 km közötti pálya és 25-30 akadály várja az indulókat.

Eplényben a leghosszabb táv a maraton, melyen a versenyzőknek a 42 km-es táv teljesítése mellett nagyjából 2000 m szintkülönbséggel és 70-nél is több akadállyal kell megbirkózni. Minderre összesen 11 óra szintidő áll rendelkezésükre. A pályában benne lesznek azok a hírhedt emelkedők, sí- és biciklipályák, amelyek miatt oly sokan kivételes helyszínként emlegetik Eplényt.

A legkisebbeknek szóló esemény a Farkaskölykök, amit a 4-14 éves korosztály számára rendeznek - itt korcsoporttól függően több távon indítanak futamokat.

Emellett a Fighters’ Runokon megszokott egyedülálló fesztiválhangulattal, expoval és kísérő programokkal készülnek a szervezők, így azok sem fognak unatkozni, akik nézőként érkeznek a rendezvényre. Részletes információ az esemény honlapján érhető el.