Terjed a „wellnesskamu" jelenség

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 18. 13:36

Végéhez közeledik a nemzetközi együttműködésben készült, a desztinációk és a jóllét viszonyát és fejlesztési lehetőségeit elemző WelDest projekt.

A projekt egyik eredménye az, hogy olyan módszertant dolgoztak ki a kutatók, amelyet desztinációk önállóan, illetve szakértői közreműködéssel saját magukra is alkalmazni tudnak, és ezzel is segíthetik majd a desztináció és az odalátogatók jóllétét (de ez nem wellness- vagy gyógyturistákra, hanem általánosan érvényes javaslatokat jelent majd).

A projektzáró szakmai nap záró előadásában Puczkó László, a BKF Turizmus Szabadidő és Szálloda Intézet vezetője felvetette a „wellnesskamu" jelenségének egyre nemzetközibb és egyre erősebb jelenlétét, amelyet minden desztinációnak és szolgáltatónak érdemes figyelemmel kísérnie.

A WelDest projekt javaslatait a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola jelenleg is folyó Balkán jóllét projektjében is tervezik majd felhasználni; a BKF kutatói várják olyan hazai desztinációk jelentkezését, amelyek szívesen részt vennének a tesztfázisban.