Termelői és kézműves piac épül Zalaegerszegen

Forrás: ZALA média

 2018. február 27. 15:39

Véglegesítették a helyi termelői- és kézműves piac kiviteli terveit. A cél az, hogy egy olyan termelői piac, és szövetkezeti bolt jöjjön létre, ahol helyi termékekből készült árucikkeket, illetve kézműves tárgyakat is lehet vásárolni.

A város egy gótikus ívekkel kialakított, átjárható épületet kap, mely összeköti majd a piacteret a Munkácsy utcával. A kétszintes épület 50 helyi termelőt fogad majd be, illetve  látogatóközpont is lesz, ahol Göcsej és a környék fontosabb rendezvényeit tarthatják meg. A földszinten boltok lesznek, az emeleten pedig kialakítanak egy tudásközpontot is, ide kerül például a zalai gyógynövények tudástára, és olyan hagyományos népművészeti értékekkel lehet majd részletesen megismerkedni, mint a csipkeverés, fazekasság, fafaragás és a bőrdíszművesség, és népi játszóházat is kialakítanak. A piac felőli oldal előtere pedig különféle tematikus rendezvényeknek ad majd otthont, de akár a földszinti részre is kerülhet kisebb színpad, hiszen az árusítópultok elmozdíthatók lesznek.

Az új épület látványterve

Fotó: magyerepitok.hu

A beruházás célja az, hogy olyan központ jöjjön létre, ahol helyi termékekből készült árucikkeket, illetve kézműves tárgyakat is lehet vásárolni – mondta el Tolvaj Márta alpolgármester. A tapasztalatok szerint egyre nagyobb az igény a helyben készült, egészséges és jó minőségű élelmiszerekre és kézműves termékekre, amiket így szervezett körülmények között és széles választékban tudnak a kistermelők és a kézművesek a vevőkhöz eljuttatni – tette hozzá a városvezető. Ha minden a tervek szerint halad, 2019 szeptemberében a vásárlók birtokba vehetik az új létesítményt.

Kapcsolódó cikkek

Zalai Teríték

2017. augusztus 22.