Vasárnap ingyenes a belépés a Terror Háza Múzeumba, délután fényfestés várja a látogatókat

Forrás: MTI

 2024. február 19. 10:25

Változatos programokkal készül idén a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából a Terror Háza Múzeum: a héten rendhagyó tárlatvezetésekkel és történelemórákkal, emlékünnepséggel, gyertyagyújtással, 25-én ingyenes nyitvatartással és fényfestéssel emlékeznek a kommunista diktatúrák áldozataira.

Az emléknap alkalmából február 25-én, vasárnap ingyenesen a belépés a Terror Háza Múzeumba. A látogatók egész nap gyertyagyújtással emlékezhetnek a kommunista diktatúrák áldozataira a múzeum előtti Hősök falánál. Aznap délután négy és este 11 óra között fényfestés lesz látható a múzeum falain, mely a "Nagy bűntetthez nagy eszme kell!" című új időszaki kiállítására is várja a látogatókat.

A február 19-i, egész napos programok után február 20. és 23. között a múzeum történészei ismeretterjesztő előadásokat tartanak a történelem iránt érdeklődő felsős és középiskolás diákoknak.

A tanulók megismerkedhetnek a magyar vidék 1945 utáni szovjetizálásának történetével, a kommunista propagandagépezet plakátjaival, valamint az 1945 és 1956 közötti ávós terrorral. Történészeik bemutatják Brenner Jánosnak, az egyházüldözés mártírjának a sorsát, beszélnek Kovács Bélának, a Független Kisgazdapárt (FKGP) egykori főtitkárának diktatúra elleni harcáról, valamint a marxista-leninista "reneszánsz" mibenlétéről – olvasható a tájékoztatásban.

A múzeum egész hétre programokkal, vasárnap ingyenes a belépés

Fotó: Terror Háza Múzeum

 

A rendhagyó történelemórák mellett múzeumpedagógiai foglalkozásokat is tartanak. A közlemény szerint a részvétel a programokon regisztrációhoz kötött.