Térségi turisztikai egyesületet hozna létre Szolnok megye

 2010. február 16. 10:21

A turizmus fellendítése érdekében, Alföld szíve néven térségi turisztikai egyesület létrehozását kezdeményezi a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés; az egyesület a Tisza-tó körzetén kívüli területek összefogására lenne hivatott - jelentette be Búsi Lajos, a testület alelnöke kedden Szolnokon sajtótájékoztatón. Az egyesülettől a megye a vendégek számának növelését, újabb turisztikai termékek fejlesztését és az idegenforgalmi szezon meghosszabbítását várják - tette hozzá.

A versenyképes hazai turizmus fenntartása érdekében nélkülözhetetlen a turisztikai fogadótérségén alapuló, egyértelmű kompetenciákkal, szakismerettel és megfelelő finanszírozással rendelkező szervezeti rendszer kialakítása - indokolta a kezdeményezést Búsi Lajos.

Tájékoztatása szerint Jász-Nagykun-Szolnok megye térségi szinten két TDMSZ kialakításában érintett. A Tisza-tavi turisztikai régióban a Magyar Turizmus Zrt. regionális marketing igazgatósága és a Tisza-tavi Turizmus Fejlesztő Egyesület kezdeményezésével tavaly decemberben már megalakult a Tisza-tavi Térségi TDM Egyesület. A megalakításra váró "Alföld Szíve" Térségi Turisztikai Egyesület aktivitási területe a jászberényi, a szolnoki, a kunszentmártoni, a törökszentmiklósi kistérségekre eshet, és bázisát a már helyi összefogás révén létező jászsági, szolnoki és tiszazugi szervezetek adhatják.

Hering Krisztina, a megyei fenntartású Tiszainform Idegenforgalmi Szolgálat igazgatója a szintén az Alföld Szíve nevet viselő turisztikai kedvezménykártya bevezetésének eddigi tapasztalatait ismertette. Elmondta: az elmúlt két évben az országban közel 4 ezer darab bankkártya-méretű plasztik kártyát osztottak szét. A kártyaelfogadó helyekről az erre a célra készült katalógusból és a megyei turisztikai internetes honlapról  - www.tiszainform.com - tájékozódhatnak az érdeklődők.