Tervek és eredmények: újévköszöntő Zalakaroson

Forrás: turizmus.com

 2019. január 17. 11:01

A helyi turisztikai vállalkozások képviselőinek részvételével újévköszöntő díszebédet rendeztek Zalakaroson a Hunguest Hotel Freyában, ahol számba vették a tavaly év eredményeit és az idei fejlesztéseket.

Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere emlékeztetett, hogy egyre imponálóbb számokat produkál a város a turizmus területén. Ebben fontos szerepet játszik a díjnyertes helyi fürdő és a szállodák, illetve az olyan események, mint a Tour de Zalakaros kerékpárverseny. A növekvő vendégigényeknek fejlesztésekkel igyekeznek megfelelni: tavaly átadtak egy erdei kilátót, az idén pedig több sikeres pályázat eredményeként számos fejlesztés indulhat el milliárdos nagyságrendben. Megújulhat a városközpont, kerékpárút épül 270 millió forintból, gyógyhelyi fejlesztésre 650 millió forint áll rendelkezésre, az önkormányzati tulajdonú szálloda felújítására 100 millió forintot nyertek. A települési wifi-hálózat kiépítése is elindul hamarosan.

Koccintás a sikerekre: a képen balról jobbra Cziráki László, Bene Csapa, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, Manninger Jenő, Novák Ferenc, Pál Attila, valamint Hévíz polgármestere, Papp Gábor

Fotó: zalakaros.hu

Cziráki László, a fürdő vezérigazgatója elmondta, a Zalakarosi Fürdő rendkívül sikeres évet tudhat maga mögött mind gazdasági értelemben, mind vendégszám tekintetében. 2018-ban 650 ezer vendéget fogadott a fürdő, ezzel az ország leglátogatottabb létesítményei közé került. Egy felmérés szerint a magyarok legkedveltebb fürdői közé tartozik a zalakarosi.

Cziráki László beszámolt a 2018-ban elindult fejlesztésekről, valamint a fürdő 7 éves fejlesztési stratégiájáról. Kitért a gyógycentrum rekonstrukcióra, amely megújult formában idén nyáron már a vendégek rendelkezésére fog állni, valamint az új szaunavilág építésére is, amely ősszel nyitja meg a kapuit.

A vezérigazgató bejelentette, hogy a Zalakarosi Fürdő a 2019-es évet “Életünk a gyógyvíz” jelmondattal az “Egészség Évének” nyilvánítja, ennek jegyében kiemelt figyelmet szentel az egészségmegőrzésnek, a rehabilitációnak, valamint az egészséges életmód hirdetésének. Az "Egészség Éve" 2019. képviseletére a Zalakarosi Fürdő Egészségnagykövetének Laky Zsuzsit, Európa szépét kérte fel.

Manninger Jenő országgyűlési képviselő arra emlékeztetett, hogy a fejlesztések mellett is meg tudta őrizni arculatát a település. Sikeresnek nevezte az elmúlt évek stratégiaváltását a fürdőben: a nyugdíjasok helyét átvették a gyerekes családok. A vendégforgalom növelése szempontjából fontos lépés lesz a településen található szálláshelyek megújulása a Kisfaludy program keretében. Mint kiemelte, a versenyképesség megőrzése céljából szükségesek ezek a fejlesztések, hiszen Ausztriában és Szlovéniában is komoly támogatásokat kaptak a szálláshelyek az utóbbi évek során.

Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke hozzátette, hogy az M70-es autópálya idei befejezése, a Zalaegerszeget az országos gyorsforgalmi úthálózatba beintegráló M76-os építése és a sármelléki reptér fejlesztése mind hozzájárul a térség turizmusának fellendüléséhez.