Tesla Show és hazai borvidékek a Boglári Szüreti Fesztiválon

Forrás: turizmus.com

 2019. július 31. 11:05

Jelentősen átalakult az idén a Boglári Szüreti Fesztivál, miután elváltak útjai korábbi főtámogatójától.

Az ország egyik legnagyobb ingyenes szabadtéri, kulturális, gasztronómiai rendezvényét idén 43. alkalommal rendezik meg Balatonbogláron, a Platán strandon. Az idén már 3 színpadon kibővült programmal és rengeteg fellépővel rukkolnak ki a házigazdák az ötnapos rendezvényen augusztus 16–20. között.

A 43. Boglári Szüreti Fesztivál végre valóban megújul: igényes kézműves és kirakodóvásárral és eddig még nem látott szenzációval készülnek a szervezők – írják közleményükben.

Augusztus 19-én este a Balatonboglárra látogatók egy külön erre a célra épített negyedik színpadon Magyarországon először egy olyan szenzációt láthatnak, amire az országban még nem volt példa. A Tesla Show-n a tűz mellé az áram villámokkal társul, mindehhez a Balaton szolgáltatja a díszletet és a hátteret.

A fesztiválon Müller Attila, Szabó Kitti, Szulák Andrea és Molnár Vilmos műsorvezetők lesznek a színpadok házigazdái.

 

A Platán téren a Zenepavilonban hallhatunk szinte minden stílusból ízelítőt, crossover tenort, country-rockot, acapellát.

Egy másik fontos változás, hogy a BBB most először hívott meg különböző tájegységeket, borvidékeket az ország számos pontjáról. A borkedvelők első alkalommal kóstolhatják meg a fesztiválon az ország neves borvidékeiről érkező jeles borászatok, pincészetek díjnyertes különlegességeit is a kiváló dél-balatoni borok mellett. Pécs, Zala, Tolna, Villány, Eger, Szekszárd, Tokaj, Sopron, Kőszeg, Észak-Balaton, Somló, Etyek, Kunság, és a Neszmélyi-borvidék is bemutatkozik jeles boraival.