Tesztelésben világelső az Egyesült Arab Emirátusok

Forrás: turizmus.com

 2020. október 19. 15:12

Az Egyesült Arab Emirátusok a világ első országa, ahol a koronavírustesztek száma felülmúlta a teljes lakosságszámot: összesen több mint 10 millió tesztet végeztek el a nemzeti egészségügyi intézmények, az ország lakossága pedig nagyjából 9,6 millió.

Augusztusban kétmillió tesztelés történt az országban, amivel az Egyesült Arab Emirátusok a világon első lett a lakosságszámhoz mérten elvégzett COVID-tesztek tekintetében.

Az Emirátusokban az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma október 7-én lépte át a százezer fős határt. Az Egészségügyi Minisztérium statisztikái szerint aznap 100 794 fertőzött, 90 556 gyógyult beteg és 435 halálos eset volt.

A pozitív tesztek aránya 1% volt az elmúlt hetekben az Emirátusokban

Fotó: Pixabay

Omar Abdulrahman Al Hammadi, az Egyesült Arab Emirátusok hivatalos szóvivője szerint szeptember 30. és október 6. között 720 802 tesztelést végeztek el az országban, ami 8 százalékos emelkedést jelent a korábbi héthez képest, az új esetek száma pedig 7704-re, vagyis 16 százalékkal nőtt.

A pozitív tesztek aránya – hasonlóan az egy héttel korábbi értékhez képest – az összes elvégzett teszt 1%-át tette ki. A gyógyultak száma 23%-kal, míg a halálesetek száma 73%-kal nőtt.