Thai fesztivál kultúrával és földi örömökkel

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 30. 14:14

Az Andrássy úti Tom Yum étterem adott otthont a Vajdahunyad várában szeptember 2-án megrendezésre kerülő Thai Fesztivál sajtótájékoztatójának, melyen Jakkrit Srivali thai nagykövet személyesen mutatta be az egész napos fieszta programkínálatát.

Korábban történt

Immár harmadik alkalommal rendezik meg a nagyszabású fesztivált, mely a korábbi évek tapasztalatai szerint várhatóan idén is nagy közönséget fog vonzani, s a Thaiföldi Királyság Nagykövetsége és a Thaiturizmus Utazási Iroda közös szervezésében valósul meg.

A fesztivál látogatója nemcsak az egzotikus desztinációt ismerheti meg közelebbről, hanem belekukkanthat a távol-keleti ország gazdag kultúrájába és nem utolsó sorban kulináris élményekkel is gazdagodhat, autentikus thai ételekkel, valódi ínyencségekkel, friss keleti gyümölcsökkel és italkülönlegességekkel kínálják a fesztiválra érkezőket – vezette fel Jakkrit Srivali thai nagykövet és Csajághy Péter, a Thaiturizmus Utazási Iroda tulajdonos-ügyvezetőjének beszámolóját a fesztivál további érdekességeiről Kenderesy Nadin, a PR in Hungary PR-igazgatója az augusztus 30-i sajtóreggelin.

Elhangzott még, hogy a rendezvényen mindenki kedvére válogathat és vásárolhat az eredeti thai kézműves termékekből és ajándéktárgyakból, az utazni vágyókat pedig thaiföldi utazási ajánlatokkal várják. Aki pedig egy kis kényeztetésre vágyik, az betérhet a helyszínre kitelepülő thai masszázsszalonok egyikébe.

A rendezvény alkalmából Budapestre érkeznek hivatásos thai táncosok, akik a nap folyamán többször is fellépnek majd produkcióikkal. A Thai Kulturális Társaság bemutatói már délelőtt 10 órától várják az érdeklődőket, a hivatalos megnyitóra – melyen köszöntőt mond Thaiföld nagykövete, Jakkrit Srivali, valamint a Magyar Külügyi és Kereskedelmi Minisztérium képviselője – 10.45-kor kerül sor.

A sajtóreggeli házigazdái, középen Jakkrit Srivali thai nagykövet, bal szélen Csajághy Péter, a Thaiturizmus Utazási Iroda tulajdonos-ügyvezetője

Fotó: turizmus.com

Valód kuriózum lesz az autentikus muay thai – vagyis thai boksz – bemutató, amit a Thai Boksz Akadémia jóvoltából tekinthetnek meg a vendégek. Ez a Thaiföldről származó pusztakezes harcművészet nagyon sok követőt vonz világszerte.

A fesztivál egyik különleges színfoltja Arnóczky Noémi énekesnő fellépése, aki már több alkalommal is turnézott Thaiföldön, és személyesen is nagyon kötődik a thai kultúrához.

A gasztronómia kedvelőinek a nap folyamán lehetősége lesz belekóstolni a hamisítatlan thai konyha ízeibe. Igazi különlegességnek ígérkezik  a színpadon két látványfőzés is: 12 órakor Tamási Zoltán és Vastag Tamás, a Green Thai Étterem képviselői „varázsolnak” fenséges thai ízeket, 15.30-kor pedig Böröcz Zsófi, a Konyhafőnök 2018 nyertese főzőbemutatóján ismerhetjük meg az ízek harmóniáját.

A további kulináris élményekről 6 kiváló, budapesti thai étterem gondoskodik. Három standon különleges thai italokat kóstolhatunk: thai jeges teát, kókusz és mangó juice-t, hagyományos thai kávét, sőt még eredeti thai sört is.

A fesztiválon immár hagyományosnak mondható és rendkívül népszerű a thai „gyümölcssarok”, ahol az egyenesen Thaiföldről érkező friss gyümölcsökből – durián, ananász, mangó, baby ananász – ingyenesen kóstolhatnak a vendégek. A hagyományos thai masszázst kínáló szalonok is évről-évre visszatérő vendégei a fesztiválnak. Ezúttal 4 spa szalon is várja majd a felfrissülni vágyókat.

De ne feledkezzünk meg a kicsikről sem, hiszen a fesztiválon külön gyereksarok várja őket, ahol arcfestéssel, gyurmázással, színezéssel, rajzolással foglakozhatnak.

A thai nemzeti légitársaság, a Thai Airways pultjánál regisztrálók 2 főre szóló repülőutat is nyerhetnek Thaiföld fővárosába, Bangkokba. A szerencsés nyertest 16.30-kor sorsolják ki a fesztivál helyszínén.

A fesztivál szeptember 2-án 10.00 és 18.00 óra között várja az érdeklődőket a Vajdahunyad várában. A belépés ingyenes.

 

A fesztiválon részt vevő éttermek:

Parazs Thai Restaurant

Monta’s Kitchen

Thai Chili Wok Bar

Kao Hom Thai Soup and Wok

Tom Yum Thai Restaurant

Thai Food Express

 

A fesztiválon részt vevő masszázsszalonok:

Chichaya Thai Massage

Shivaga Thai Massage and Spa

Urai Thai Massage

Asia Massage

 

A thai ízek, nyersanyagok magyarországi forgalmazói:

Thai President Food (Hungary) Kft.

Mango Empire

Coconut Chips

Nice roll Ice Cream

Hauser Kft.

Sziam Imm-Vital Kft.

Red Baggies Coffee

Saigon Food Asia Market

 

A fesztiválról bővebb információt talál ITT és az esemény Facebook-oldalán: www.facebook.com/events/316074958958088/

 


Kapcsolódó cikkek

Thai Airways-hírek

2018. augusztus 12.