Thaiföld a negyedik oltással indítja újra az ország turizmusát

Forrás: turizmus.com

 2022. január 24. 16:14

Thaiföld felgyorsítja a negyedik koronavírus elleni oltás beadását a turizmustól függő régióiban élő lakosok számára, a február 1-jei nyitásra készülve.

A hatóságok Bangkok, Phuket, Krabi és hét másik tartományban kínálják az AstraZeneca és a Pfizer oltóanyagát azoknak, akik legalább három hónappal ezelőtt megkapták a harmadik adagot - közölte az egészségügyi minisztérium a Bloomberg cikke szerint.

A délkelet-ázsiai országban már több mint 800 ezer adag negyedik vakcinát adtak be, főként egészségügyi dolgozóknak és a magas kockázati csoportba tartozóknak - derült ki a hivatalos adatokból. Thaiföld azon országok - például Chile és Izrael - rövid listáján szerepel, amelyek már a negyedik oltást kínálják szélesebb körben.

thaifold_123rf

Február 1-jétől Thaiföld ismét elindítja Test&Go turisztikai programját. A negyedik oltással készíti fel a turistaparadicsomok lakóit az újraindulásra

Fotó: 123rf.com

Thai tisztviselők szerint a negyedik oltás bevezetése segíteni fogja az ország erőfeszítéseit a helyi közösségek bizonyos fokú védelmének biztosítására és a turisztikai ágazat újbóli elindulására. Ez azért is fontos számukra, mert február 1-jétől Thaiföld újraindítja a karanténmentes, Test&Go névre keresztelt turisztikai programját. A projekt két hónap alatt mintegy 350 000 látogatót vonzott az országba, mielőtt a tervet ideiglenesen felfüggesztették az omikron változat terjedésével kapcsolatos aggodalmak miatt.