Thaiföld júniustól megadóztatja a beutazó turistákat

Forrás: turizmus.com

 2023. február 15. 12:11

Thaiföldön kedden jóváhagyták a már régóta tervezett beutazási illeték bevezetését. Júniustól a légi utasoknak 8,2 euró, a szárazföldön vagy tengeri úton érkező turistáknak pedig 4,1 euró összeget kell majd fizetni az országba lépésért.
Ahogyan már korábban megírtuk, Thaiföld már régóta tervezte bevezetni a turisztikai beutazási illetéket. Az elmúlt időszakban nem egyedüli a délkelet-ázsiai ország példája: Velence régóta tervezi, hogy az egynapra érkező turistáktól belépődíjat szed be, Rigában pedig az idei évtől kezdve 1 eurós díjat szednek be minden eltöltött éjszaka után.

Thaiföld idegenforgalmi minisztere, Phiphat Ratchakitprakarn elárulta, hogy a repülővel érkezőknek 8,2 eurót kell majd fizetniük minden egyes utazás után, a szárazföldi határokon és tengeri kikötőkön keresztül belépőkre pedig fejenként 4,1 euró díjat vetnek ki júniustól. Az illetéket a repjegyek árához fogják hozzáadni, míg a szárazföldi beszedés módját még nem határozták meg.

A világjárvány idején bevezetett korlátozások eltörlésével rohamosan megnövekedett a turistaérkezések száma Thaiföldre. Egyes becslések szerint a turisták száma idén elérheti az országban a 30 milliót, ami a tavalyi 11,2 milliónak majd a háromszorosa - olvasható a Bloomberg oldalán.

Thaiföldön már a koronavírus járvány előtt is tervezték a beutazási illeték bevezetését

Fotó: 123rf.com

 

A kormány így arra számít, hogy idén jelentős bevételre tehet szert a díjakból, melynek egy részét arra fogják fordítani, hogy a turistáknak egészségügyi és balesetbiztosítást nyújtsanak az országban való tartózkodásuk alatt, egy másik jelentős része pedig a helyi turisztikai látványosságok fejlesztését fogja segíteni.