Thaiföld bevezetné a kötelező utasbiztosítást

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 03. 15:26

A közelmúltbeli sorozatos tragikus balesetek miatt a thaiföldi hatóságok bevezetnék a kötelező utasbiztosítást. Elsősorban a kínai turisták bizalmát szeretnék visszanyerni.

A kötelező biztosítást előíró új jogszabályt pár hónapon belül szeretnék bevezetni. Az intézkedést az magyarázza, hogy a közelmúltban egy sor tragikus eset történt, a legutóbbi nagy hajóbalesetben például 47 kínai turista vesztette életét. Sok turista szenved egyéb balesetet is, és gyakori, hogy nem tudják kifizetni a kórházi számláikat.

Az utóbbi években Kína lett a thai turizmus legnagyobb piaca. Az ominózus baleset után azonban sokan törölték tervezett szabadságukat. Thaiföldet érzékenyen érintette a kínai turisták távolmaradása.

A helyi turisztikai hivatal szerint tavaly a Thaiföldre látogató 38 millió turista közül 10 millió kínai volt. Ebben az évben a látogatók várható összlétszámát több mint 40 millióra becsülik.

Az idegenforgalmi ipar a thai gazdaság egyik pillére, a helyi GDP 18 százalékát teszi ki

Fotó: pixabay.com

Jóllehet eddig is sok, főleg Európából érkező turista kötött biztosítást, de ez nem volt jellemző mindenkire, aki az ázsiai országokból érkezett. A Bangkok Post szerint a thai kormány  – nem először – arra ösztönzi a helyi utazásszervezőket is, hogy kössenek biztosítást ügyfeleik számára.

A kötelező biztosítást a tervek szerint a repülőtéren kell kifizetni, közvetlenül a Thaiföldre érkezés után. A biztosítás maximum 30 napig érvényes, és fedezi a balesetek következményeinek költségeit. A turisták által fizetendő díj szerény, körülbelül 200 forint naponta.  A bevételből először a turisták eddigi kifizetetlen számláit kívánják fedezni.

Kapcsolódó cikkek