Thaiföld eltörli a járványügyi beutazási korlátozásokat

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 27. 10:19

Thaiföldön október 1-jétől sem oltási igazolványt, sem negatív tesztet nem kérnek az országba utazóktól. Bangkok közben azt tervezi, hogy késő estig meghosszabbítja egyes látványosságok nyitva tartását.

Thaiföld október 1-jétől sem oltási igazolványt, sem negatív tesztet nem fog kérni az utazóktól – erősítette meg a Thaiföldi Turisztikai Hatóság a Travel+Leisure kérdésére. A döntés háttere, hogy a délkelet-ázsiai ország „veszélyes fertőző betegségből” „ellenőrzés alatt álló fertőző betegséggé” minősíti vissza a Covid-19-et.

További könnyítésként Thaiföld azt tervezi – írja a sueddeutsche.de a dpa híre alapján –, hogy annak, aki megfertőződik a vírussal, de csak enyhe tünetei vannak, nem kell karanténba mennie, elegendő, ha maszkot visel és betartja a távolságtartási szabályokat.

Thaiföld is készül feloldani a beutazási korlátozásokat

Fotó: 123rf.com

A koronavírusos megbetegedések száma az utóbbi időben folyamatosan csökken Thaiföldön. A thai kormány most számos intézkedéssel szeretné fellendíteni az ország számára oly fontos idegenforgalmat.

A turizmus élénkítését szolgálná Bangkok kormányzójának az a terve is, hogy a város több nevezetessége naplemente után is, késő estig nyitva tartana. Eddig a város templomait 18 órakor bezárták, ahogy a legtöbb múzeum is csak délutánig látogatható. A késői nyitva tartásnak több előnye is van az indoklás szerint: este kellemesebb a hőmérséklet a látogatáshoz, valamint a forgalom is alábbhagy, emiatt könnyebb lenne elérni a nevezetességeket.