Thaiföld október 1-jétől megnyitja határait

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 27. 10:20

Novembertől a hosszabb időtartamra érkező turisták számára mindössze 7 napos karantént vezetne be a Thai Turisztikai és Sport Minisztérium.

A már korábban bejelentett úgynevezett Speciális Turista Vízummal (STV) kapcsolatos részletekről a jövő keddi kormányülésen számolnak be. A döntéshozók ezzel a lépéssel kívánják újra megnyitni a a határokat, és a gazdaságot fellendíteni – írja az Index egy közösségi oldalon megjelent poszt alapján.

Április óta külföldiek nem léphettek be az országba, így a turizmusból élőknek semmilyen bevételi forrásuk nem volt hónapokon keresztül.

Bangkok utcáin. Április óta nem léphettek be külföldi turisták az országba

Fotó: 123rf

A Bangkok Charlie posztja szerint október 1-jétől érkezhetnek a hosszabb tartózkodást tervező turisták Thaiföldre, akiknek 14 napot kell eltölteni egy úgynevezett karanténhotelben. Ha az első tapasztalatok kedvezőek, akkor novembertől tervezik az enyhítést, ami rövidebb karantént, valamint a limitált turistaszám megemelését jelenti. Phiphat Ratchakitprakarn, thai turisztikai és sportminiszter azt mondta: "Mindössze 300 turista hetente nem elég a turizmus megmentéséhez, a hotelek feltöltéséhez ... De figyelnünk kell arra, hogy legyen elegendő kapacitásunk a szükséges tesztek elvégzéséhez." Jelenleg Phuketen naponta maximum 1000 tesztet tudnak elvégezni.

A minisztérium a hírek szerint heti 10 000 főre szeretné emelni az érkező turisták számát.