Thaiföld öt tartománya és a vietnami Phu Quoc-sziget is elhalasztja a nyitást

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 26. 11:13

A korábbi tervek szerint októberben már fogadott volna turistákat Thaiföld öt tartománya és a vietnámi Phu Quoc-sziget, ez azonban a lakosság alacsony átoltottsága miatt nem kivitelezhető a hatóságok szerint.

Thaiföldön Bangkok, Csonburi, Phetcsaburi, Pracsuapkhirikhan és Csiangmai tartományát szerették volna október 1-jétől megnyitni a teljesen beoltott külföldi turisták előtt, ez a terv azonban meghiúsulni látszik. A nyitás elhalasztásának oka, hogy a tartományok az oltásban még mindig nem tartanak a kormány által célul kitűzött 70 százalékos aránynál, Bangkokban például szeptember 22-én még csak a lakosság 44 százaléka volt beoltva – írja a Reise vor 9. A járványügyi hatóság új lehetséges nyitási időpontot nevezett meg, november 1-jét.

Thaiföld júliusban kezdte meg az ország fokozatos nyitását a Phuket Sandbox, a Samui Plus és a Phuket Sandbox 7+7 programok keretében.

Vietnám, Phu Quoc-sziget

Fotó: 123rf.com

A turisták előtt elzárt Vietnámban szintén októberben akarták megnyitni egy hat hónapos tesztidőszakra Phu Quoc-szigetet a külföldi látogatók előtt, hogy újraélesszék az ország turizmusát. A turistáktól oltásigazolást és negatív PCR-tesztet kértek volna, de a hétnapos karantén is felmerült lehetőségként. A lakosság alacsony átoltottsága miatt azonban legkorábban november 20-ig elhalasztották a nyitást a Reuters híradása szerint.

A 98 milliós Vietnámban a lakosság mindössze 7,3 százaléka volt teljesen beoltva szeptember 24-ig, ami az egyik legalacsonyabb arány a régióban.