Thaiföld öt tartományt nyit meg a turisták előtt októberben

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 15. 16:55

Thaiföld úgy tervezi, hogy Bangkok, Csonburi, Phetcsaburi, Pracsuapkhirikhan és Csiangmai tartományát október 1-jétől megnyitja a teljesen beoltott külföldi turisták előtt.

A Reise vor 9 idézi a Bangkok Post című thaiföldi lapot, amely Phiphat Ratchakitprakarn thaiföldi turisztikai és sportminiszterre hivatkozva azt írja, hogy a beoltott látogatók a tervek szerint teljesen szabadon mozoghatnának a megnyitott területeken, nem vonatkozna rájuk semmilyen karantén-előírás. A Farang című portál ezt azzal egészíti ki, hogy a turistáknak érkezéskor várhatóan le kell majd tölteniük egy követési alkalmazást, egyelőre az Amazing Thailand Safety and Health Administration (SHA Plus) program tanúsítványával rendelkező szállodák egyikében lakhatnának, valamint tartózkodásuk első 14 napja alatt három koronavírus-tesztet is kell majd csináltatniuk, de valószínűleg nem PCR-, hanem csak antigén tesztet.

A 70 millió lakosú országban csökkenőben van a koronavírus-fertőzések száma, szeptember 14-én közel 11.800 új napi megbetegedést jelentettek, ilyen alacsony számra alig két hónapja nem volt példa.

Az igazság szentélye Pattajában

Fotó: 123rf.com

Thaiföld júliusban kezdte meg az ország fokozatos nyitását a Phuket Sandbox, a Samui Plus és a Phuket Sandbox 7+7 programok keretében. A legnagyobb sziget, Phuket július 1-jétől fogad újra teljesen beoltott vendégeket karanténmentes nyaralásra. A forgalom azonban jóval alatta marad a várakozásoknak, az első két hónapban csak 26.400 turista érkezett a Thaiföldi Turisztikai Hatóság (TAT) jelentése szerint, holott a harmadik negyedévben legalább 100.000 látogatóra számítottak. A turisták kötelező PCR-tesztjeinek egyébként csak 0,3 százaléka lett pozitív.

A tervek szerint október közepén az ország további 21 tartományát nyitják meg a turisztikai céllal érkező külföldiek előtt.

Kapcsolódó cikkek