Thaiföldön egy nappal az enyhítés előtt rekordot döntöttek az esetszámok

Forrás: turizmus.com

 2022. március 31. 15:50

Április elsejétől a Thaiföldre érkező külföldieknek nem kell Covid-tesztet végezniük az utazás előtt, az enyhítés előtt azonban rekordszámú új esetet észleltek.

A thai egészségügyi minisztérium 27 560 új esetet és 85 Covid-okozta halálozást erősített meg az elmúlt 24 órában. A fertőzöttek közül 61 esetet külföldről érkezőknél azonosítottak - idézi a minisztérium a honlapját a Bloomberg.

Április elsejétől kezdve a Thaiföldre érkező külföldi látogatóknak nem kell Covid-tesztet végezniük az utazás előtt, mivel a turizmustól nagyban függő délkelet-ázsiai ország igyekszik több nyaralót vonzani, hogy segítsék a gazdasági fellendülést. A látogatóknak azonban továbbra is alá kell vetniük magukat egy hivatalos PCR-tesztnek az érkezéskor, és egy saját maguk által végzett antigén tesztnek az ötödik napon.
Az esetek számának növekedése éppen a Songkran fesztivál, a thaiföldi újévi ünnepségek (április 13.) előtt kezdődött, ezért a hatóságok óva intették mind a lakosokat, mind a turistákat a nagy összejövetelektől és a hagyományos, vízzel való locsolástól, hogy megelőzzék a továbbfertőzést.

thaifold_123rf

A látogatóknak továbbra is alá kell vetniük magukat egy hivatalos PCR-tesztnek az érkezéskor, és egy saját maguk által végzett antigén tesztnek az ötödik napon

Fotó: 123rf.com

Thaiföldre március hónapban 262 311 külföldi turista érkezett, a látogatóknak mindössze 0,59%-a bizonyult pozitívnak, derült ki a thaiföldi hatóságok adataiból. A legtöbb külföldi turista Szingapúrból, Németországból, az Egyesült Királyságból, a Fülöp-szigetekről és az Egyesült Államokból érkezett.