Tigris-, elefánt- és pingvinkifutó épül a győri állatkertben

Forrás: turizmus.com

 2019. október 16. 15:20

Összesen 1,55 milliárd forint értékű beruházás indul a győri Xantus János Állatkertben, amelynek során elefánt- és tigriskifutót, valamint pingvin- és törpevíziló-bemutatóhelyet építenek.

Korábban megírtuk, hogy idén áprilisban mintegy négyszázmillió forintból elkészült a győri Xantus János Állatkert új fogadóépülete, valamint a zsiráf és a keskenyszájú orrszarvú bemutatóháza a Modern Városok Program keretében.

Folytatódnak a fejlesztések: az uniós közbeszerzési értesítő adatai szerint az állatkertben egy 1129 négyzetméteres elefántkifutó épül, külön bemutatótérrel és több, egy-egy elefántnak szánt boxszal.

A medve- és tigriskifutókhoz kapcsolódva 187 négyzetméteres, mintegy 4 méteres belmagasságú Himalája bemutatóhelyet adnak át – írja a Magyar Építők.

A győri állatkert új bejárata

Fotó: magyareptok.hu

Az állatkert pingvin- és törpevíziló-bemutatóhelyet is kap a beruházás során a jelenleg is használt tornacsarnok közelében. A vízilovak kifutóját földbe ásott akácrönkökkel kerítik le, és csatlakozik hozzá egy emelt padlószintű, stégszerű betekintő is.

A pingvinek kifutója pedig emelt terepszinttel készül el, és egy komplett vízkezeléssel rendelkező medence kerül bele. A medence egyik külső oldalán üvegfalon keresztül lehet majd a vízben úszó állatokat megfigyelni.