Tiltólistára kerül az eldobható műanyag az egyiptomi üdülőhelyeken

Forrás: touristik aktuell

 2019. március 13. 14:43

Az eldobható műanyag termékek használata ellen indított átfogó kampányt a Vörös-tengernél az egyiptomi kormány.

A HEPCA (Hurghada Environmental Protection and Conservation Association) környezetvédelmi szervezettel közösen indított kampány középpontjában bizonyos eldobható műanyag termékek használatának idén június 1-jétől érvényes tilalma áll. Ettől az időponttól a Vörös-tengernél működő vendéglátóhelyek, üzletek, kiránduló- és búvárhajók nem használhatják ezeket a termékeket – adta hírül a touristik aktuell német turisztikai hetilap.

A kormányt nemcsak a HEPCA támogatja, hanem több utazásszervező, pl. az ETI is. Az ETI Red Sea Hotels lánca a Vörös-tenger első műanyagmentes szállodájává alakította át a Siva Grand Beach hotelt, ahol többek között műanyag evőeszközt sem tartanak már. A szállodának egyedül a műanyag flakonok problémáját nem sikerült eddig megoldania. A vendégek visszajelzései állítólag nagyon jók, és a költségeket középtávon nem emeli meg az átalakítás, csak egyszeri beruházásra van szükség.

Június 1-jétől az egész tengerparton tiltólistán lesznek az egyszer használatos műanyag termékek

Fotó: Pixabay

Az egyiptomi kormány a HEPCA-val és az utazásszervezőkkel közösen a lakosság és a turisztikai létesítmények dolgozóinak környezetvédelmi tudatosságát is szeretné növelni olyan projektek segítségével, mint például a régió iskoláiban szervezett szemétgyűjtő és újrahasznosítási akciók.

Kapcsolódó cikkek