Tíz éves az Észt Kongresszusi Központ

Forrás: turizmus.com

 2018. január 25. 13:51

A Tallin Creative Hub-ban ünnepelték az Észt Kongresszusi Iroda elmúlt tíz évének eredményeit, többek között azt, hogy Észtország Európa legismertebb konferencia-helyszínei közé került.

“Működésünk egyik kulcseleme, hogy összekötjük az intézményeket – hoteleket, tour operátorokat, rendezvényszervezőket, önkormányzatokat, turisztikai testületeket, egyetemeket. Mindannyian azért dolgozunk, hogy a “Team Estonia” márkanév alatt promótáljuk az országot, és az eredményeink magukért beszélnek. A magán- és közösségi szféra ilyen típusú együttműködése teljesen egyedi, és nagy elismerést váltott ki a világ kongresszusi központjai részéről ” – mondta Kadrin Karu, az Észt Kongresszusi Iroda ügyvezető igazgatója.

Kadrin Karu, az Észt Kongresszusi Iroda ügyvezető igazgatója

Fotó: turizmus.com

Ha az Észt Kongresszusi Iroda történetének fontosabb állomásait vesszük sorba, a 2015-ös “Team Estonia” koncepció mellett meg kell említeni a konferencia-nagyköveti programokat Tallinban és Tartuban 2010-ben, valamint az 2011-ben alapított “Az év konferenciája” díjat. A rendezvényen külön kiemelték az Enterprise Estonia/Visit Estonia-t, amellyel az Észt Kongresszusi Irodának egy sor közös tevékenysége volt az elmúlt években. Az elismerés jeleként az iroda “Az ÉKI legjobb barátja” díjjal tüntette ki az Enterprise Estonia csoportot. Tallin és Tartu városa “A legnagyobb támogató” címet kapta meg, azok a résztvevők pedig, akik alapítása óta a kongresszusi irda partnerei, speciális elismerésben részesültek.