Tíz hét alatt 50 előadás lesz a Városmajorban

Forrás: turizmus.com

 2020. július 03. 13:46

A Szabad Tér Színház idei repertoárjában a korábbiaknál szélesebb, színesebb és vonzóbb kínálattal várja a közönséget július 12. és szeptember 19. között.

A rövidített évad ellenére minden eddiginél tartalmasabb nyári színházi évadra készül a Városmajori Szabadtéri Színpad, idén 10 hét alatt közel 50 színházi előadás és program közül válogathat a közönség.

A számos hazai vagy akár határon túli társulat és a rendkívül változatos, különböző műfajból érkező fellépők közreműködésével megvalósuló minőségi kulturális programokat az elmúlt években megismert sokszínűség jellemzi.

Az előadások minden korosztály figyelmére igényt tartanak és a műfajok legszélesebb skáláját fedik le.

Városmajori Szabadtéri Színpad közönsége idén 10 hét alatt közel 50 színházi előadás és program közül válogathat

Fotó: Szabad Tér Színház

A budai oldal egyik legimpozánsabb nyári színháza, a Városmajori Szabadtéri Színpad nemzeti relációban is kivételes atmoszférájú játszóhely, ahol idén elsőrangú színházi előadásokat, bemutatókat, jótékonysági estet, musicalt, illetve a klasszikus koncertek mellett jazz-, világzenei- és crossover koncertek sorát élvezheti a közönség, számos gyerekszínházi előadással tarkítva a programsorozatot.

A nyári kínálatából kiemelkedik idén az az esti gála, melyet egy jótékonysági akció keretében hívtak életre. A koronavírus- válság miatt a színházi emberek közül – dolgozzanak akár rivaldafényben, akár takarásban – nagyon sokan kerülnek megoldhatatlannak tűnő egzisztenciális helyzetbe. Ennek okán merült fel egy nagyszabású, a szakma megsegítésére létrehozott, felajánlásokon, szakmai és emberi együttműködésen, szolidaritáson alapuló, nagyobb léptékű gálaelőadás terve.

A felhívásra a szakma azonnal reagált és napok alatt több, mint kétszázan jelezték részvételi vagy akár csak segítő szándékukat. Az Összefogás Gála olyan minőségi eseménye lesz az idei évadnak, amelyen a színházi szakma színe-java vonul fel.

A nyári fesztivál részletes programját ITT találja.