Tíz híres étterem költözik Balatonfüredre egy napra

Forrás: turizmus.com

 2020. február 11. 14:53

Tíz híres balatoni étterem séfje süt-főz azoknak a családoknak, akik ellátogatnak a balatonfüredi GasztroPiknikre február utolsó napján.

Február 29-én a balatonfüredi Kisfaludy strand mellett, a parkolóban állítják fel azt a hatalmas sátrat, amelyben neves balatoni éttermek séfjei sütnek-főznek.

Az akció célja, hogy egyetlen helyen mutassák be a téli Balaton kulináris kínálatát. Az ételek mellett ismert borászatok nedűit is megkóstolhatják az érdeklődők.

Az akcióval arra szeretnének rámutatni, hogy a téli időszakban is van miért a Balatonra utazni.Ingyenes borkóstolót is tartanak a régiós összefogással született Balaton borból, és „kerítésszaggató“ balatoni pálinkát is lehet majd tesztelni – közölte a szervezők képviseletében Varga László, a Balatoni Kör tagja.

A gasztropiknik célja a szezonhosszabbítás

Fotó: Balatoni Kör

A részt vevő éttermek: BL YachtClub & Apartments, Neked Főztem, Kalóz Strandbisztró, Aura Hotel, Hableány, Kistücsök Étterem, Tölgyes Kúria, Bistro Sparhelt, Villa Delikát, Hubertus Hof Landhotel, Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, Gianpiero's Étterem, Söptei Pincészet és Étterem, Gusto Delicate, Borbarátok (Frissítés: A csatlakozók száma a cikk megjelenése óta is nőtt, ezért szerepel a listában már több mint tíz étterem – a szerk.)

Borászatok: Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet, Laposa Birtok, Istvándy Birtok és Borműhely, Söptei Pincészet és Étterem, Dobosi Pincészet és Vendégház, Gyukli Pince, Gilvesy Pincészet, Fata Pince, Szabó és Fia Borpince, Fürjes Villa, Pócz Pincészet, Kemendy Pezsgő

Pálinkamanufaktúra: Fenegyerek Pálinka

Sütemény: Mónisüti

A hangulatról olyan zenészek gondoskodnak, mint a Mini Dixiland Band, Heincz Gábor Biga, Bluesberry Band és Dj Rob Lucas. A szervezők külön gondoltak a legkisebbekre, akik a Fanyűvő családi játékparkban szórakozhatnak. Mindemellett a tavalyi nagy sikerre való tekintettel "sárkányeledel" készítésébe is bekapcsolódhatnak – tájékoztattak a szervezők.