Tíz napon át borítja színes fényárba a máltai és gozói égboltot a tűzijáték fesztivál

Forrás: turizmus.com

 2024. március 27. 08:49

A Máltai Nemzet Tűzijáték Fesztivál színpompás tűzijáték-előadásait idén április 20. és 30. között öt helyszínen rendezik meg. Újdonságképp egy felvezető eseményre is sor kerül április 13-án a koncertjeiről jól ismert Granaries területen Floriana városban.

A Máltai Nemzet Tűzijáték Fesztivál színpompás tűzijáték-előadásait idén április 20. és 30. között öt helyszínen rendezik meg. Újdonságképp egy felvezető eseményre is sor kerül április 13-án a koncertjeiről jól ismert Granaries területen Floriana városban - tájékoztatta lapunkat a Máltai Idegenforgalmi Hivatal.

Ha valaki szereti a tűzijátékot, az ne hagyja ki ezt a máltai fesztivált

Fotó: Malta International Fireworks Festival

A fesztivál feleleveníti Málta gazdag tűzijáték művészeti történetét és hagyományait, ami a szigeteken egészen a XVI. századig nyúlik vissza. A tűzijátékok évszázadok óta a vidéki ünnepek szerves részét képezik. Tűzijáték rajongók, turisták, családok és profi fotósok, valamint a kulturális értékek iránt érdeklődők ezrei élvezhetik a pirotechnikai bemutatók csodás látványát mind a szárazföldön, mind a levegőben.

A fesztivál Málta és Gozo számos településén, ikonikus helyszínén kerül megrendezésre. Idén fényárba borul Valletta, Marsaxlokk, Mellieha és a gozoi Nadur település is. A nagy fináléra ismét a vallettai Nagy Kikötő (Grand Harbour) drámai háttere előtt kerül sor.

A Máltai Tűzijáték Fesztivál egy nagyon látványos program, aki teheti, ne hagyja ki a lélegzetelállító látványt és magávalragadó hangulatot. Egyedülálló kulturális élmény kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A fesztivál programja és további részletek az esemény hivatalos oldalán olvashatók.