Tíz napon át szól a Tízforrás Fesztivál a Fertő-tájon

Forrás: turizmus.com

 2017. július 16. 17:07

Habár csak 1500 lakosa van, évente 123 ezer vendégéjszakát regisztrál Hegykő, ahol pénteken kezdődött a Tízforrás Fesztivál.

Hegykő termálfürdőjéről ismert, turisztikailag frekventált település Győr-Moson-Sopron megyében, tavaly az 1500 lakosú községben eltöltött vendégéjszakák száma elérte a 123 ezret. A külföldi vendégéjszakákat tekintve a települések rangsorában országosan a 15. helyen áll (82 ezer vendégéjszakával) – tájékoztatott az önkormányzat.

A július 14-én kezdődött Tízforrás Fesztivált elsősorban a belföldi vendégek számára szervezik. Tíz napon át koncertek, előadások, képzőművészeti kiállítások, szabadtéri filmvetítések, kézműves foglalkozások, ökotúrák várják a látogatókat a világörökség Fertő-táj településein. Hegykő mellett programokat lesznek Fertőhomokon, Hidegségen, Nagycenken, Fertőszéplakon és Sarródon.

Szabó Balázs Bandája a Tízforrás Fesztiválon

Fotó: Facebook / Hegykő Község

A vezetett túrák között lesz madárles naplementében és pirkadatkor, valamint lovaskocsikázással egybekötve is, kerékpár-, kenu- és hajótúra, éjszakai séta a nagycenki kastély parkjában, de a denevérek és a lepkék nyomába is eredhetnek az érdeklődők.

Fellép többek között a Szabó Balázs Bandája, Ferenczi György és az Első Pesti Rackák, a Sator Quartet, a Jónás Vera Experiment, Deák Bill Gyula, a Margaret Island, a Kiscsillag, Korpás Éva, a KFT, Pátkai Rozina, és Charlie. Részletes program: www.tizforras.hu

Kapcsolódó cikkek