Tizenegy gyönyörű ponton zenél Budapest

Forrás: turizmus.com

 2018. május 24. 16:50

Erkélykoncert, huszárruhás rézfúvósok, múltidéző szaxofonzenekar, harangjáték, korhű jelmezes vonósnégyes, erdélyi népzene, fuvolamuzsika, jazz – csak sétálnunk kell Budapesten, és rálelhetünk egy-egy zenei csemegére.

Budapest hagyományos és mégis megújulni képes fesztiváljai, melyeket garantáltan minden évben megrendeznek, a turisztikában is nagy jelentőséggel bírnak. Ezt a kínálatot – és ezzel Budapest egyedi hangulatát – szeretné a Zenélő Budapest szabadtéri ingyenes koncertsorozat még varázslatosabbá tenni.

A zenei sorozatban idén – mely már a negyedik év a Zenélő Budapest történetében –  közel hatszáz minikoncerten még tartalmasabb programmal, kiemelkedő hazai előadóművészek bevonásával muzsikálnak a zeneművészek, három hónap alatt, tíz budapesti helyszínen.

Zenei és képzőművészeti performansz is lesz a programok között

Fotó: BFTK

A Zenélő Budapest negyedik évadjának első szabadtéri koncertjeit május 25-én, pénteken hallgathatja a közönség, a program az augusztus 12-ére tervezett fellépésekkel zárul. A szabadtéri helyszíneken 20-20 perces ingyenes mini élőzenei koncerteket élvezhet a publikum.

Koncerthelyszínek: a Várkert Bazár gloriettje, illetve főbejárata, a Szent István-bazilika előtti tér, a Vajdahunyadvár udvara, a margitszigeti Zenélő kút, a Műcsarnok lépcsője, a Központi Vásárcsarnok, a Gerbeaud cukrászda terasza, valamint idén új színhelyként: a Halászbástya és a Magyar Nemzeti Galériánál, a Savoyai terasz.

 

A Zenélő Budapest sajtótájékoztatójának résztvevői

Fotó: BFTK

A Zenélő Budapest sorozatban összesen közel száz zeneművész lép fel, a gyönyörű történelmi színhelyekhez köthető – külön erre az alkalomra készült – kamarazenei műsorokkal, melyek a zeneirodalom remekeiből, többek között, Liszt, Bach, Haydn, Mozart, Schubert, Csajkovszkij, Chopin, Paganini, Bizet, Verdi, Doppler, Ravel műveiből válogatnak.

A fellépő művészek Budapest kiváló zenekarainak – a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, a Magyar Állami Operaház Zenekara, a Budapesti Fesztivál Zenekar, a Duna Szimfonikus Zenekar, a Concerto Budapest – rendszeresen együtt kamarazenélő muzsikusai, valamint kiváló magyar zenészek és szólisták.

Az egyik új helyszínen – a Budavári Palota Savoyai teraszán – a zene élvezete mellett a szemünket is kényeztethetjük: itt ugyanis jazzgitárosok, valamint a képzőművészeti egyetem festő hallgatóinak performansza varázsolhatja el a közönséget.

Kapcsolódó cikkek