Tizenegy külföldi szerző érkezik a Margó Fesztiválra

Forrás: MTI

 2023. szeptember 23. 13:59

Tizenegy külföldi szerzővel és hatvan programmal, több mint ötven könyvbemutatóval és zenés-irodalmi esttel várja a közönséget a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár október 12. és 15. között a Nemzeti Táncszínházban.

A szervezők közleménye szerint a Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál keretében megvalósuló eseményen életművéből készült versgyűjteménnyel ünnepli hetvenedik születésnapját Parti Nagy Lajos. A jelenről fest tragikomikus képet új könyvében Bödőcs Tibor és a húsz éve megjelent Túl a Maszat-hegyen című verses mesekönyvének folytatásával érkezik Varró Dániel.

Mint írják, a fesztiválon mutatja be harmadik verseskötetét Szendrői Csaba, az Elefánt zenekar énekese, a Férfiidők lányregénye folytatásával érkezik F. Várkonyi Zsuzsa és új könyvével lesz jelen Benedek Ágota és Pető Péter is.
Babarczy Eszter Néhány szabályt a boldogsághoz című könyvét, Nagy Gabriella egy cinkotai sorozatgyilkosságot elbeszélő krimijét mutatja be. Tisza Kata könyvbemutatóján a társ- és kapcsolati függőségekről, a szabadulásról és a pszichológia lehetőségéről is szó lesz - olvasható a közleményben.

margoirodalmifesztival

Több mint ötven könyvbemutatóval és zenés-irodalmi esttel várják a közönséget október 12. és 15. között a Nemzeti Táncszínházban

Fotó: Margó Irodalmi Fesztivál

Mint kiemelik, idén minden eddiginél több külföldi szerzővel lehet találkozni az őszi Margón: Izlandról Sigrídur Hagalín Björnsdóttir krimiíró mellett két regényét mutatja be a népszerű Menny és Pokol-trilógia szerzője, Jón Kalman Stefánsson. A brazil Luiz Schwarczot Orvos-Tóth Noémi kérdezi a Légszomj című memoárjáról, a bipoláris zavarról, a család fontosságáról és a holokauszt generációkon átívelő hatásairól.

A könyvbemutatókat és beszélgetéseket követően zenés-irodalmi esték zárják a napot: színpadra lép Horváth Kristóf "Színész Bob", Szabó T. Anna, Lackfi János és a Quimbyből ismert Balanyi Szilárd, a Slow Village, valamint Beck Zoltán, Egyedi Péter, Fekete Giorgio, Leskovics Gábor Lecsó és Péterfy Bori.

A Nemzeti Táncszínházban immár kilencedik alkalommal adják át a legjobb első prózakötetes szerzőnek járó Margó-díjat, és idén először a Margó x Erste #higgymagadban különdíja is gazdára talál.

A Margó könyvbemutatói ingyenesen látogathatók, a zenei - irodalmi estekre a Liszt Ünnep weboldalán lehet jegyet vásárolni.