Tizenegy ország túrázói barangoltak a Mecsekben

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 06. 13:25

A Bükk és a Balaton-felvidék után az idei évben új útvonalon folytatódott a Fjällräven Vándortúra: a Mecsek hegyeit és völgyeit fedezték fel a világ minden tájáról érkező, lelkes természetjárók.

A Fjällräven alapítója, Åke Nordin azért szervezte meg az első Fjällräven Classic túrát Svédországban, hogy a túrázásra nyitott, de a többnapos outdoor kalandokra egyedül még nem vállalkozó emberek megtapasztalhassák a hosszabb túrák előnyeit.

A Fjällräven Classic azóta, egy nagy érdeklődéssel várt globális túrasorozattá nőtte ki magát, amely világszerte nagy követőbázissal rendelkezik. A Fjällräven Classic nem verseny, hanem élménytúra.

Tizenegy országból érkeztek természetjárók az idei vándortúrára a Mecsekbe

Fotó: Fjallraven Vándortúra

A túrázók mindent, amire szükségük van, egy hátizsákban visznek magukkal, a saját tempójukban gyalogolnak, és hasonló gondolkodású emberekkel töltenek el emlékezetes napokat a világ ikonikus túraútvonalain, új barátságokat kötve és a természet szeretetét megosztva.

A Fjällräven Classic hazai testvéreseménye, a Fjällräven Vándortúra szinte már hagyománynak számít, amelyet most először rendeztek meg a Mecsek legszebb részein. A túrázók augusztus 28. és 31. között négy nap alatt járták végig a hegyeken és völgyeken át vezető, 74 kilométeres útvonalat.Esténként pedig izgalmas programok várták őket a tábortűz mellett. A célba beérkezőket lelkes szurkolók fogadták az orfűi Panoráma Kempingben.

Sanela Krisat, a Fenix Outdoor Emerging Markets marketingmenedzsere és a Fjällräven Vándortúra szervezője kiemelte. „2023-ban több mint 120 túrázó teljesítette sikeresen a 74 kilométeres távot, a legidősebb résztvevő 76 éves, a legfiatalabb pedig egy 10 éves fiú, aki Malajziából érkezett.

Büszkék vagyunk arra, hogy a magyar túrázók mellett idén is több mint 11 országból érkeztek természetjárók, hogy felfedezzék Magyarország legszebb természeti kincseit a Mecsekben."

A Fjällräven Vándortúra szervezői minden évben kiemelt figyelmet fordítanak a környezet védelmére, és arra buzdítják a résztvevőket, hogy minél kevesebb nyomot hagyjanak maguk után a túraútvonalon és a táborokban.

Az idei évben a résztvevők közös erővel összesen 33,4 kilogramm szemetet gyűjtöttek a Mecsekben, így tisztábban hagyták el az erdőt, mint ahogy találták.

2024-ben a Fjällräven Vándortúra visszatér a Bükkbe, ahol 2014-ben először szervezték meg a márka hazai túraeseményét az ikonikus Fjällräven Classic mintájára.